Hlavní obsah

Chomutovští ostrostřelci zvou na svůj 2. reprezentační ples

Novinky, Jana Elbelová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro milovníky plesů, kteří chtějí zažít tak trochu jiný večer, připravila Chomutovská ostrostřelecká společnost na sobotu 25. února Ostrostřelecký ples.

Foto: Jana Krotilová

Vzhůru na ples!

Článek

Chomutovští ostrostřelci působí na Chomutovsku již pátým rokem. Vyvíjejí především spolkovou činnost, často je však lze vidět v uniformách i na veřejnosti. Naposledy to bylo uplynulou sobotu na Kadaňském masopustu.

V sobotu 25. února od 20.00 hodin zahájí slavnostně svůj 2. reprezentační ples v secesní budově nově zrekonstruovaného kulturního domu, která podtrhne historický ráz plesu. V duchu doby, kdy vládl císař František Josef I., bude probíhat i další program. K vidění například bude kabaretní vystoupení C. K. divadla Pluto z Plzně či pistolový souboj důstojníků s nečekaným koncem.

Specialitou ostrostřeleckého plesu je ale salónní střelba. Ostrostřelci pořádají přímo uvnitř budovy soutěž o střeleckého krále plesu. Střelit do terče si může každý, kdo zaplatí nevelké startovné. Vítěz si kromě titulu krále plesu odnese také věcný dar. Pro méně odvážné je pak připravena tombola. K tanci bude hrát oblíbená chomutovská hudební skupina Úlet. 

Zájemcům o vstupenky doporučujeme zakoupit je v předprodeji v infocentru v Jirkově. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám