Hlavní obsah

Chmelfest v Žatci přinese průvod i ekologický program

Novinky, Jan Marxt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční jarní veselice – Chmelfest – se uskuteční v sobotu 6. května v Žatci. Poprvé bude letos její součástí také ekologický program Přelez, přeskoč, recykluj! Tento seriál zábavně naučných akcí připravil kolektivní systém Elektrowin ve spolupráci s Ecobatem a jednotlivými kraji České republiky.

Foto: Jan Marxt
Článek

Městem projde recesní průvod zvaný Chmelmarš, součástí akce bude i každoroční požehnání Žateckému chmelu a pivu z něj uvařenému spojené se slavnostním symbolickým naražením Májového ležáku.

Pro návštěvníky je připraven bohatý kulturní program, pivní degustace a samozřejmě také prohlídka pivovaru.

Příchozí se mohou aktivně zapojit například do soutěží čtyřčlenných v chmelařsko - pivních dovednostech.

Každý si může také vyzkoušet, za jak dlouho překoná nafukovací závodní dráhu. Samoobslužné aktivity otestují trpělivost, postřeh i koordinaci. V edukační expozici se pak dovědí více o třídění a recyklaci baterií a elektrospotřebičů. Pokud na akci přinesete vysloužilý spotřebič, obdržíte drobný dárek, za pět odevzdaných baterií získáte navíc krabičku ECOCHEESE.

Nejlepší časy dosažené během jednotlivých akcí budou v půlce září porovnány a vítězové tří kategorií si ze závěrečné akce odnesou ceny v hodnotě 20 000 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám