Hlavní obsah

Chlupatí umělci z útulku vystavují svá díla v Městském divadle Zlín

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umění nemusí tvořit jen lidé, ale klidně i zvířata čekající v Útulku pro zvířata v nouzi ve Zlíně na Vršavě na nový domov. Dokazuje to nová originální výstava studentů UTB z neziskové projektu Němá tvář, kterou můžete od 2. dubna vidět v dolním foyer Městského divadla Zlín.

Foto: nematvar.utb.cz
Článek

"Těšit se můžete na šest exponátů, které se ponesou v duchu silně autentického zobrazení nitra každého zvířecího umělce," zve manažer projektu Němá tvář Jakub Žirovnický. 

Výstava je podle organizátorů netradiční propagací, která má za úkol podpořit Útulek pro zvířata v nouzi Zlín-Vršava. Návštěvníkům nabídne unikátní umění, které nemá nejen v prostorách Městského divadla Zlín obdoby.

Neokoukaní čtyřnozí umělci pocházející právě z Vršavy dali svým pocitům průchod například v podobě designového trička, svérázných graffiti nebo koláže z klubíčka. "Exponáty si budou moci důkladně prohlédnout rovněž návštěvníci divadelních představení a to až do konce dubna," upozornil Žirovnický. 

Projekt Němá tvář

Neziskový projekt Němá tvář vznikl už roku 2007, jako součást praxe studentů Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Každoročně se snaží vylepšit život opuštěných zvířat pořádáním akcí ve zlínském útulku, speciálními kampaněmi a vybíráním příspěvků, které jdou na jejich podporu. Hlavním záměrem projektu je nalezení nových domovů co největšímu počtu zvířat z útulku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám