Hlavní obsah

Chlapec pomohl dopadnout zloděje. Poslal otci SMS a ten zavolal policisty

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve třináctiletý chlapec pomohl k dopadení zloděje, který se v úterý 8. listopadu vloupal k němu do bytu. Chlapec pohotově napsal otci a ten zavolal policisty. Ti zloděje v domě zadrželi.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Chlapec ležel na své patrové posteli v bytě v ulici Šmilovského v Praze 2 a odpočíval, kdy uslyšel, jak někdo vyrazil vstupní dveře. Nezvaný muž poté vešel do bytu a začal ho prohledávat. Třináctiletý chlapec se schoval pod peřinu a poslal svému otci textovou zprávu, že v bytě je zloděj.

Otec okamžitě vytočil linku 158 a na místo během chvíle dorazili členové Pohotovostní motorizované jednotky a v bytě zloděje zadrželi. Ten se ještě pokusil z okna zjistit, zda nemůže utéct. Měl u sebe již několik věcí, které si chtěl z bytu odnést.

„Recidivista byl zadržen a dnešního dne bude obviněn z trestného činu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce tří let,“ řekla tisková mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Reklama

Výběr článků

Načítám