Hlavní obsah

Chechták pomáhá – investice se společenským přesahem

Novinky, Renata Majvaldová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veřejná sbírka yourchance o.p.s. podporuje realizaci obou projektů Finanční gramotnost do škol a Začni správně. Zakoupením Chechtáku vyjádříte souhlas s potřebou vzdělávat se v oblasti financí a osobní prosperity. Zároveň podpoříte úsilí napomáhat integraci mladých dospělých z dětských domovů.

Foto: Miroslav Lepeška

Soutěžní platidla Chechták

Článek

Zapojte se do veřejné sbírky yourchance a podpořte rozvoj finanční gramotnosti v Česku a integraci dětí z dětských domovů do společnosti.

Chechták vytvořila společnost yourchance před osmi lety jako součást své on-line soutěže pro žáky základních a středních škol Rozpočti si to!. Původně soutěžní platidlo se nyní stává symbolem dvou důležitých cílů české společnosti: potřeby rozvoje finanční gramotnosti napříč generacemi a pomoci mladým lidem z dětského domova nebo pěstounské péče, aby se po odchodu postavili na vlastní nohy a byli schopni žít plnohodnotný a samostatný život.

Ve čtvrtek 4. června proběhlo v České mincovně v centru Prahy slavnostní zahájení prodeje Chechtáků. Události se za yourchance účastnily obě zakladatelky – Gabriela Křivánková a Jana Merunková. Českou mincovnu zastupoval generální ředitel a místopředseda představenstva Michal Drtina a jeho PR kolegyně Lenka Klimentová.

„Hledali jsme další možnost, jak podpořit a financovat naše projekty, a napadlo nás použít právě Chechtáky. Jejich prostřednictvím chceme dát všem zájemcům o investici s přesahem hodnotu a zároveň získat finanční podporu na věci, které považujeme za důležité: pomoc lidem na startu samostatného života po odchodu z dětského domova a také rozvoj podnikavosti a finanční gramotnosti. Naše velké poděkování za pomoc patří České mincovně. Podpořte nás svou investicí a nákupem tohoto sběratelsky zajímavého platidla,“ uvedla Jana Merunková.

Soutěžní platidlo je možno objednávat on-line na webových stránkách chechtakpomaha.cz (https://chechtakpomaha.cz/). V prodeji jsou soutěžní platidla stříbrná a z odolného lesklého kovu Nordic Gold. Každý Chechták se prodává v etuích s certifikátem pravosti. Edice pro rok 2020 je v počtech: Nordic Gold 1000 kusů, stříbro 100 kusů a pravé zlato 100 kusů.

Společně s Českou mincovnou se připravují také pravé zlaté Chechtáky, které budou uvedeny do prodeje v úterý 15. září 2020 na konferenci Finančně gramotná a podnikavá škola, která má letos podtitul Finančně gramotný a podnikavý učitel. Právě učitelé jsou pro školu trvalou hodnotou, a proto je zapotřebí pracovat na jejich kontinuálním rozvoji. Na konferenci bude představena nová koncepce rozvoje a certifikace učitelů v této oblasti a nabídnuty výukové nástroje, které mohou použít přímo ve výuce nebo v rámci projektové výuky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám