Hlavní obsah

Chcete se dovědět, proč děti školu moc nemusí?

Novinky, Jaroslav Baďura

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdeněk Okleštěk, lektor rodičovské komunikace z Liberce, pomáhá dospělým lépe rozumět dětem i sobě a mít z výchovy radost. V přednáškách, kurzech a konzultacích odhaluje společně s jejich účastníky vědomé i nevědomé překážky úspěšné komunikace s dětmi. Nyní Zdeněk Okleštěk přijede na Moravu.

Článek

V přednášce s následnou besedou, která proběhne 28. ledna od 18:00 hodin v Zámku Kinských ve Valašském Meziříčí a o den později ve stejném čase v hotelu Baltaci ve Zlíně, představí problémy, kterými strádá komunikace s dětmi v současné škole i rodině a jejich efekty.

Vysvětlí, jak tyto problémy ovlivňují motivaci dětí i samotnou schopnost jejich učení. Jaké jsou v tomto směru alternativy, v čem spočívají a jak vypadá škola, kde se správné komunikaci s dětmi věnují již 90 let.

Zdeněk Okleštěk ve svých kurzech nechává klienty prostřednictvím prožitků v modelových situacích objevovat způsoby jednání, které si jako děti sami přáli zažívat, ale které působením vlastních vychovatelů i všedních starostí zapomněli.  

Někteří dospělí přichází s přáním objevit triky a získat „páky“ na ovládání dětí. Odchází s tím, že ví, co potřebují změnit na sobě samých a proč. Bývají to často velká osobní procitnutí, ale i pocity úlevy a osvobození. Dospělí sami přicházejí na to, že s dětmi není třeba bojovat. Že je opravdu možné se s nimi domluvit a ví jak.

Vyučované komunikační dovednosti jsou prakticky uplatněnými poznatky ze sociální a humanitní psychologie, kterým se Zdeněk Okleštěk věnuje již řadu let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám