Hlavní obsah

Charitativní aukce pomůže rozjasnit dětské oči na vánoční akci Radost dětem

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 3. prosince se konala charitativní aukce ve prospěch akce Radost dětem, která se bude konat v polovině prosince tohoto roku. Jedná se o dobročinnou akci nejen pro děti z dětských domovů z celé České republiky, ale vítány jsou i děti, které v dětských domovech nežijí.

Foto: Ondřej Kořínek

Dražená vína věnovaná sponzory akce.

Článek

Charitativní aukce se uskutečnila v klubu Solidní Jistota a její výtěžek bude částečně financovat akci Radost dětem. Ta se odehraje 17. prosince v Průmyslovém paláci Výstaviště v Holešovicích.

V dražbě se kromě luxusních vín, předplatného časopisů, diamantů a hodinek dražily také luxusní večerní šaty a šperk věnovaný zpěvačkou Lucií Bílou.

Bližší informace nejen o šperku prozradila ředitelka a organizátorka akce Radost dětem Kateřina Wich: „Šperk, který Lucie Bílá nosila v televizní soutěži Česko Slovensko má talent, byl pro paní Bílou vyroben na zakázku. Ta nám po odvysílání jednoho z přenosů šperk i s přáním věnovala na aukci, kterou jsme pořádali ve prospěch akce Radost dětem.“

Akce Radost dětem přivítá nejen stovky dětí, ale také mnoho slavných tváří, které se budou starat o jejich zábavu. Patronaci nad akcí převzaly předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miroslava Němcová a oblíbená herečka Daniela Kolářová.

Organizátoři předpokládají, že se akce zúčastní asi 400 dětí z dětských domovů a jejich vychovatelky a asi 200 dětí s rodinami. Pro všechny děti je připraven bohatý program a malý dárek.

„Herečka Daniela Kolářová naše pozvání přijala. Paní Němcová přislíbila svou účast v případě, že jí v tom nezabrání pracovní povinnosti. Obě patronky převzaly nadšeně nad akcí záštitu, ihned po prvním oslovení,“ uvedla Kateřina Wich.

Příprava celé akce, jak dále informovala, trvá zhruba tři čtvrtě roku. Nejdůležitější a zároveň nejtěžší je sehnat partnery. "Vážíme si každého sponzora, ať věnoval 10 Kč nebo 10 000 Kč, či podpořil akci jiným než finančním způsobem. Vážíme si také vystupujících umělců, kteří přijali pozvání, i když je v tomto termínu hodně charitativních akcí,“ sdělila ředitelka akce Radost dětem.

"Víme, že doba Vánoc je doba rozjímání a rodinných oslav, kdy si lidé na sebe najdou čas. Děti v dětských domovech takové štěstí nemají, mnozí rodiče si je z domovů nevyzvednou ani na Vánoce, a tak jsme chtěli, aby na pár hodin zapomněly na ten smutek a na ty starosti a věděly, že jsou pro nás důležité, a že se s nimi do budoucna počítá. Přála bych jim, aby se jejich situace co nejdříve zlepšila, a aby příští Vánoce přišly se svojí nebo adoptivní rodinou. Chci, aby věděly, že je zde někdo, komu nejsou lhostejné - jejich tety, kamarádi, sourozenci,“ dodala Kateřina Wich.

Pro další informace a program jsou k dispozici stránky www.radost-detem.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám