Hlavní obsah

Chantal vyprodala Trutnov, teď se chystá s Markovičem do Rychnova

Novinky, Vladimír Lachout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblíbená herečka a výborná šansonová zpěvačka Chantal Poullain koncertuje s triem tuzemského jazzmana Štěpána Markoviče. Minulý týden uzavřela trutnovský festival Jazzinec vyprodaným sálem a již tuto sobotu (14. dubna) její francouzské šansony zazní v Rychnově nad Kněžnou.

Foto: Jazz Agency www.lachout.com

Chantal Poullain vystupuje na koncertech s kapelou jazzmana Štěpána Markoviče (Vít Švec, Ondřej Kabrna)

Článek

Koncertní projekt obsahuje slavné francouzské šansony speciálně upravené pro doprovodné jazzové trio, které je složeno z předních českých jazzových umělců. Základem pro koncertní pásmo je první deska Chantal Poullain Chansons. Ta obsahuje dvanáct slavných i nových šansonů, přičemž k několika si sama napsala text. (spustit videoukázku)

Chantal Poullain zpívá tyto šansony naprosto nezaměnitelným způsobem a svou prezentací se může směle postavit vedle významných francouzských šansoniérů, jako byli Serge Gainsbourg, Juliette Gréco či Charles Trenet. Součástí koncertního programu je také očekávaný duet se Štěpánem Markovičem - Co s námi bude dál.

Šansoniérka Chantal je oblíbená česko-francouzská filmová a divadelní herečka. Vystudovala divadelní akademii v Ženevě, poté studovala v Anglii, hrála v několika francouzských a švýcarských televizních filmech. Je zakladatelkou a prezidentkou nadace Archa Chantal.

Jazzman Štěpán Markovič patří k výrazným osobnostem současné jazzové scény. Spolupracoval s neuvěřitelnou řadou tuzemských i zahraničních hvězd; nelze nezmínit jeho spolupráci s Ray Charlesem či Lizou Minneli nebo album s prezidentem Billem Clintonem. (zobrazit více)

Koncert se uskuteční v sále Městského kina v Rychnově nad Kněžnou v sobotu 14. dubna od 20 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám