Hlavní obsah

Český Bestseller má kategorii, kde rozhodují čtenáři. Která kniha nejvíce zaujme?

Novinky, Iva Kulihová

Čeští autoři, nakladatelé i organizátoři knižních událostí mají právě napilno. Blíží se totiž nejen čas pražského veletrhu Svět knihy, ale také každoročního udílení cen Český Bestseller.

Foto: KNIHCENTRUM.cz

Knižní ocenění Český Bestseller

Článek

Literární událost se uskuteční 9. května 2018 v Praze na lodi Európé, tedy den před zahájením Světa knihy. Stejně jako převládají vážení hosté na slavnostním večeru, také v letošních nominacích se objevila zvučná jména jako například Michal Viewegh, Ladislav Špaček, Jaroslav Kmenta nebo Zdeněk Pohlreich. Nejprodávanější knižní tituly jsou rozdělené do osmi tematických kategorií, devátou tvoří výběr bestsellerů z oblasti audioknih.

V hlavní knižní kategorii s názvem Česká beletrie pro dospělé jsou nominovány tyto knihy:

Vlastimil Vondruška: Husitská epopej V 1450-1460
Radka Třeštíková: Osm
Jan Hnízdil: Příběhy obyčejného uzdravení
Miroslav Macek: Saturnin se vrací
Halina Pawlowská: Zase zoufalé ženy dělají zoufalé věci

Zatímco vítězové kategorií získávají křišťálovou plaketu, oceněný autor v hlavní kategorii si odnese sošku z dílny akademického sochaře Olbrama Zoubka. V předchozích letech jsme ji mohli vidět například v rukou Patrika Hartla nebo Zdeňka Svěráka.

Každý hlas se počítá

V jedenácté kategorii dostali prostor čtenáři, jejichž sympatie a počet hlasů rozhodují o tom, která z nominovaných knih se stane vítězem Ceny čtenářů. V loňském roce hlasovalo 1630 lidí a jejich ocenění získala spisovatelka Halina Pawlowská. Kdo zaboduje letos? 

Zapojit se můžete i vy. Každý 50. hlasující získává poukaz na knihy v hodnotě 300 Kč. Hlasování probíhá tak, že si lze vybrat jeden titul z každé kategorie nominovaných knih. Jejich kompletní přehled najdete na www.ceskybestseller.cz. Prostřednictvím těchto stránek probíhá i samotné hlasování – stačí kliknout na tlačítko CHCI HLASOVAT, označit zvolené favority v kategoriích a odeslat zadáním e-mailu. Z jedné adresy může odejít pouze jeden e-mail. 

Hlasování probíhá od 1. do 30. dubna 2018 a jeho výsledek bude vyhlášený na slavnostním večeru Český Bestseller 2017 v Praze 9. května 2018. Veškeré informace včetně seznamu výherců poté najdete na stránkách www.ceskybestseller.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám