Hlavní obsah

Český a německý úřad práce budou společně nabízet práci letos naposled

Novinky, Libor Šimánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřad práce ČR bude ve spolupráci s německým úřadem práce z Passau nabízet v rámci projektu EURES v úterý 24. listopadu v Prachaticích v hotelu Albatros Active. Nutná je rezervace individuálního termínu na přesný čas, životopis v němčině a samozřejmě schopnost dorozumět se v německém jazyce.

Foto: Libor Šimánek

www.eures.cz

Článek

Christine Reitbergerová z pasovského úřadu práce bude od 9 hodin mluvit o možnostech zprostředkování práce německým úřadem práce - Bundesagentur für Arbeit Passau. Následovat budou od 9:30 hodin pohovory pro zájemce o práci v Německu, kteří si zarezervují termín na mailu eures@cb.mpsv.cz.

V závislosti na kvalifikaci a schopnosti domluvit se v němčině budou vybraným uchazečům zaslány pracovní nabídky německých zaměstnavatelů, kteří mají zájem zaměstnat pracovníky z  jižních Čech. Následně se zúčastní výběrových pohovorů přímo ve firmách.

Poradenské dny probíhají od ledna letošního roku do konce listopadu za podpory Evropského sociálního fondu - projektu EURES - Evropské služby zaměstnanosti. Tento projekt na podporu co možná nejpružnějšího pracovního trhu pomáhá jak zájemcům o práci v zemích Evropské unie, Evropského hospodářského prostoru a Švýcarsku, tak zaměstnavatelům pokrýt nedostatek pracovníků za pomoci úřadů práce v zahraničí. 

Například na stránce www.eures.cz nabízí v současnosti Úřad práce ČR celkem 2045 pracovních míst do zahraničí, z toho 862 je do Rakouska a 782 do Německa.

Naopak služba EURES pomáhá nabídky práce českých zaměstnavatelů, klientů Úřadu práce ČR, zdarma inzerovat pomocí zahraničních úřadů práce např. na www.eures.sk visí 962 a na stránkách polského úřadu práce 724 volných pracovních míst a místem výkonu práce na území České republiky.

Více informací o Poradenském dnu pro práci v Německu, který se bude konat příští úterý v Prachaticích, naleznete na stránce www.eures.cz resp. www.jobdaycb.eures.cz.

Projekt Úřadu práce ČR - Evropské služby zaměstnanosti - EURES by měl navázat v první polovině roku 2016 a s ním i možnost účastnit se poradenských dnů pro práci v Německu a v Rakousku.

Reklama

Výběr článků

Načítám