Hlavní obsah

Českobudějovický dům U Beránka zve na výstavu fotografií

Novinky, Jakub Straka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Krajinské ulici v Českých Budějovicích se v přízemí zrekonstruovaného historického domu U Beránka skrývá útulná galerie a fotoateliér. Do 28. září zde mohou návštěvníci shlédnout fotografickou výstavu Zblízka i z dálek.

Foto: Eliška Kojanová

2. místo ve fotografické soutěži (detail snímku)

Článek

V Krajinské ulici v Českých Budějovicích se v přízemí zrekonstruovaného historického domu U Beránka skrývá útulná galerie s pohoštěním a fotoateliér. Dům U Beránka se nachází ve stínu mnohem známějšího Zátkova domu, ale rovněž oplývá nezaměnitelným geniem loci. Přispívá k tomu nepochybně prostorná pavlač domu i vkusné zařízení galerie.

Do 28. září zde mohou návštěvníci shlédnout výstavu cestovatelských fotografií jihočeských autorů nazvanou Zblízka i z dálek. Dvouměsíční soutěž, do které během prázdnin přihlásilo své snímky přes 150 amatérských fotografů, vyhlásilo informační středisko Europe Direct v Českých Budějovicích. Přihlásit se mohl každý, takže hodnotící komise vybírala mezi snímky odlišných témat i kvality.

První místo obsadila Věra Šafránková, druhá příčka patří Elišce Kojanové a bronz si odnesl Pavel Havlena. Eliška Kojanová zabodovala se snímkem londýnského Big eye.

„Byla jsem v Londýně na školním výletě. Focení mě baví a nedávno jsem dostala nový fotoaparát, digitální zrcadlovku. Ale ráda fotím všechno možné i mobilem, když u sebe právě nemám fotoaparát," říká žačka 9. třídy, která chce jít na gymnázium a jejím snem je studium veteriny. „Focení si asi nechám jako koníčka. Nevím, jestli bych se tím chtěla živit, ale zatím mě to baví," dodala Eliška Kojanová.

Po skončení výstavy budou v galerii prezentovány práce účastníků pravidelných čtvrtečních fotografických kurzů v domě U Beránka.

Reklama

Výběr článků

Načítám