Hlavní obsah

Českobudějovické studentky na praxi v Německu

Novinky, Kateřina Štruncová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední dva srpnové týdny se rozhodly studentky 3. ročníku a septimy Česko-anglického gymnázia v Českých Budějovicích strávit pracovně v německém Hombergu (Hesensko). Dívky byly zaměstnány v různých institucích, které si vybraly podle svého budoucího studijního zaměření.

Foto: Kateřina Štruncová

praxe v bance

Článek

Praxe probíhala již pátým rokem a také tentokrát se těšila ohlasu jak ze strany studentek, tak ze strany samotných zaměstnavatelů, kterými byly banky, škola, lékárna, regionální muzeum, právnická a stomatologická praxe.

Všechny dívky bydlely v německých rodinách, kde byly velmi srdečně přijaty a na konci pobytu se s nimi jen nerady loučily. Rovněž na pracovištích vládla spokojenost, dívky si ověřily, zda by je práce na daných místech vůbec bavila, takže jim celý pobyt mohl výrazně pomoci při volbě dalšího studia. Neméně důležitý je i vystavený certifikát o vykonané praxi.

"S praxí jsem velmi spokojena," prohlásila Gábina Žiaková, jedna ze studentek ČAG, která byla na pobytu v Německu již podruhé. "Akce jsem se zúčastnila, abych si zlepšila němčinu, poznala německé rodiny a především jsem chtěla poznat v praxi práci, o kterou mám zájem - právo a ekonomii. Po zkušenostech z obou profesí bych volila právnickou praxi." 

Velmi kladně hodnotila pracovní pobyt také Petra Mišáková. „Baví mě historie, a proto jsem si zažádala o praxi v regionálním muzeu v historickém městečku Fritzlar. Měla jsme možnost nahlédnout do archivu a seznámit se s bohatou minulostí města sahající do 8. století,“ uvedla.

A čím mohla Petra prospět svým zaměstnavatelům? Její práci pro muzeum zhodnotil Dr. Schotten: „ Bylo mi potěšením s Petrou pracovat, obdivuji její dějepisné znalosti, sám jsem se v roce 1972 podílel na archeologických vykopávkách u Třebíče. Byl jsem rád, že jsem si osvěžil své skromné znalosti češtiny a protože nám Petra přivezla úžasnou prezentaci o slavném rodu Rožmberků, určitě se v budoucnosti vydám do jižních Čech.“

Návštěva z Hesenska na jihu Čech bude velmi vítaná, mnoho tamních obyvatel má o České republice a Jihočeském kraji jen málo informací, a tak se studenti ČAG v rámci svého pracovního působení stávají též vyslanci své země a regionu. V budoucnu se jim poznatky získané touto praxí jistě dobře zhodnotí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám