Hlavní obsah

Česko-anglické gymnázium oslavilo 25. výročí

Novinky, Kateřina Štruncová

V pátek 23. června odpoledne se na sluncem zalité zahradě Česko-anglického gymnázia v Českých Budějovicích slavilo ve velkém stylu. Škola si letos připomíná 25 let od svého založení.

Foto: Kateřina Štruncová

pěvecký sbor

Článek

Kdo by čekal na takové oslavě dlouhé projevy či nostalgické vzpomínání, ten by byl zklamán. Pětadvacátý rok existence školy si studenti, absolventi, učitelé, ostatní zaměstnanci a všichni hosté užili především v pestrém zábavném programu.

V něm zazněly hlavně anglické písničky a představil se nově založený školní dramatický kroužek Shakespeare. Ani další jazyky však nezůstaly pozadu. Divadlo francouzštiny nabídlo rychlokurz tohoto krásného jazyka a němčináři ze sekundy si dokonce napsali vlastní skladbu na letní variace.

Součástí odpoledne bylo tradiční předání cen nejlepším studentům a na závěr se všichni mohli občerstvit u stánků s nejrůznějšími lahůdkami. Pozvání na zahradní slavnost přijal i zakladatel školy a 1. ředitel RNDr. Jan Zahradník s manželkou. Ještě dlouho po skončení hlavního programu se na zahradě povídalo, neboť dorazilo mnoho absolventů, kteří si navzájem sdělovali své dojmy.

Dva z absolventů jsou již několik let učiteli na ČAG. Patří k nim i Nina Kernerová, učitelka angličtiny a nová třídní budoucí primy. „Už se na svou první třídu moc těším,” svěřila se energická profesorka. „Čagu přeji jen samé dobré studenty a mnoho dalších úspěšných let,” dodala Nina Kernerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám