Hlavní obsah

České nebe září ve Svitavách

Novinky, Petr Šíla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České nebe září je unikátní hudební projekt, který se letos stane součástí národní pouti do Říma a Vatikánu. Ve svitavském kostele sv. Jiljí se představí zpěváci ze severu Čech.

Foto: Petr Šíla

České nebe v mosteckém kostele

Článek

Collegium hortense a Smog jsou severočeské sbory, které se připravují na Národní pouť do Říma, která se uskuteční na podzim letošního roku v rámci oslav 30. výročí kanonizace sv. Anežky České a k výročí Sametové revoluce. A protože nastudování obsáhlého repertoáru je poměrně náročné, budou se v následujících dnech sbory věnovat pečlivému nácviku na hudebním soustředění v Koclířově u Svitav.

Farnost ČM Fatima nabídla díky laskavému pozvání mons. Pavla Dokládala skvělé zázemí, a tak se poutníci a posluchači mohou těšit na zajímavý hudební zážitek.

Malou ochutnávku z římského repertoáru je možné vyslechnout v sobotu 31. srpna od 16 hodin při poutní bohoslužbě v kostele sv. Jiljí. Ve Svitavách tak mimo jiné ve světové premiéře zazní mše Missa Super peccatoriubus collinis teplického skladatele Jana Zástěry, která v listopadu doprovodí při příležitosti Národní pouti do Říma Votivní mši k Panně Marii v bazilice Santa Maria Maggiore.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám