Hlavní obsah

Česká krása pomůže motýlům i dětem z dětských domovů

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 24. října byl pokřtěn v Praze na Brumlovce kalendář Česká krása 2018. Jak příznačný název pro kalendář, který má pomáhat. Výtěžek z limitované edice totiž půjde na podporu charitativních organizací, kterými jsou Nadační fond Hanky Kynychové a spolek Česká krajina s projektem SOS motýli.

Foto: Lenka Žáčková
Článek

Jitka Mlynarčík Kudláčková nezůstala jen u letních slibů a udělala vše proto, aby vznikl unikátní kalendář, i když sama prý přesně neví proč, ale cítila to tak.

„Ráda propojuji příjemné s užitečným, dává mi to tvůrčí smysl. Když jsem byla mladá, myslela jsem si, že všichni na světě mohou být šťastní a spokojení, ale s věkem jsem postupně pochopila, že tomu tak není, že je to jen moje iluze. Jsem vděčná, že mohu realizovat svoje nápady a pomoct tak dobrým věcem,“ naprosto spontánně na místě vypověděla Jitka Kudláčková.

Kmotřičkami charitativního kalendáře se staly ženy, které se pravidelně objevují na televizní obrazovce. Pozvání přijaly a úkolu se odpovědně ujaly: Eva Perkausová, Lejla Abbasová, Jolana Voldánová, Martina Kociánová a Gabriela Lašková.

Na úspěšný prodej kalendáře, ale i dobré nápady, originální inspiraci a novou kolekci špeků Bold and beautiful připila i Eva Decastelo, která křtem vtipně provázela a také jediný muž ve skupince, kterým byl Dalibor Dostal, zástupce a realizátor projektu SOS motýli.

Odměnou krásným moderátorkám bylo nejen příjemné kolegiální setkání i to, že si jako první mohly vyzkoušet novou kolekci šperků, která je určena právě pro ženy, které jsou neustále vidět a mohou, jak se říká, šperky správně vynést.

Kalendář vznikal pod vedením přední české fotografky Lenky Hatašové. Na to jaké, jaké bylo focení, zavzpomínala Gabriela Lašková.

„Kdo Lenku zná, tak ví, že focení s ní je velký zážitek. Kolekce, kterou dnes Jitka představuje, se jmenuje Odvážná a krásná, já jsem na focení musela být hlavně odvážná. O to, abych byla krásná, se postarali vizážisté. Fotit se bez oblečení pro mě není jednoduché, nicméně jsem odvahu sebrala, vznikly krásné fotky, ale myslím, že se dlouho zase takhle neodhalím,“ smála se dobře naladěná Lašková.

Fotky totiž byly dělané v docela v odvážném stylu, který je přesto decentní. Prostor dostala především krása, Gabriela Lašková, Hanka Kynychová a šperky. O tom, že to byla správná volba, se všichni mohli okamžitě přesvědčit, a tak to má být. Krása, dobrý nápad, úspěšnost a pomoc mají být provázané, protože pak mají smysl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám