Hlavní obsah

Češi ovládli evropský šampionát v aerobiku, odvážejí si celkem 44 medailí

Novinky, Zuzana Rybářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čeští reprezentanti získali na Mistrovství Evropy ve sportovním aerobiku a fitness týmech, které se konalo 24.–26. května v Karlových Varech, rekordní počet medailí. Perfektní výkony předvedla zejména silná sestava českých závodnic. Už potřetí ovládla Spa hotel Thermal skvělá atmosféra.

Foto: Jaroslav Appeltauer pro FISAF.cz - www.apikfoto.cz

Adéla Citová z Juniorského Fitness Klubu Louny, stříbrná v kategorii dospělých žen, šlapala do poslední chvíle Belgičance Lisse van Brande na paty

Článek

Čechům šlapali na paty perfektně připravení závodníci z celkem osmi zemí starého kontinentu a největší souboje se již tradičně udály mezi týmy Česka, Belgie a Ruska. Jako nejspokojenější se domů vraceli právě Češi, kteří vybojovali neuvěřitelných 44 medailí.

“Naši reprezentanti stabilně dosahují ve všech věkových i soutěžních kategoriích skvělých výsledků. I letos potvrdili svou dominanci v tomto sportu v rámci celé Evropy. Jejich výkony byly skvělé, ale letošní šampionát měl i další přesah. V rámci nové, divácky velmi atraktivní, kategorie Aerobic performance mohly pětičlenné týmy zařadit do svých nápaditých sestav více gymnastických a akrobatických prvků a součástí choreografie byl vždy nějaký příběh,” přibližuje populární novinku Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz.

Češky si podmanily publikum

V kategorii dospělých žen vyvolalo v publiku velké emoce vystoupení Adély Citové z Juniorského Fitness Klubu Louny, která ale nakonec až na zlatou příčku nedosáhla (tu i letos obsadila zkušená Belgičanka Lissa Van Brande) a odvezla si stříbrnou medaili. K ní ovšem přidala Adéla spolu se svými kolegyněmi ze stejného klubu i tentokrát zlatou medaili v kategorii trií.

“V singlu je to rozhodně těžší, jsem sama za sebe, všichni jsou na mě soustředění a také mám v singlu těžší prvky než v triích. Letošní složení tria je jiné než minulý rok a musely jsme se sjednotit. Zatím nám závody vycházely a na mistrovství jsme vychytaly chybičky,” shrnuje k zasloužené první příčce v triích Adéla Citová.

Třetí místo v dospělých ženách pak získala zcela zaslouženě několikanásobná juniorská mistryně světa a Evropy Karolína Kudláčková ze Studia K Barrandov, která v této kategorii soutěžila vůbec poprvé.

A precizní nápadité sestavy odměnili porotci zlatou příčkou i u mnoha dalších Čechů v kategorii dospělých: v duích to byli například Lucie Veličková a Marek Šotola z Fit Studia D či závodníci stejnojmenného klubu v Aerobic performance.

České juniorky nenašly přemožitele

Samostatnou kapitolou, v níž jsme slavili obrovský úspěch, se pak stala kategorie žen juniorek. V té Češky ani přes velkou konkurenci nenašly své přemožitele a obsadily všechny tři první příčky. Vítězná Viktorie Prokopová z Fitness Center Báry a Hanky Šulcové se stala miláčkem publika tohoto šampionátu. Její perfektně zvládnutou a procítěnou skladbu provázel obrovský aplaus a velký potlesk si vysloužily i druhá Vanda Šimková z MV Team Univerzity Tomáše Bati a třetí Veronika Frantová z Aerobic Team Praha.

Všechny medaile posbírali v juniorech i naši muži ve složení – zlatý Luboš Hanus z Aerobik Studia Dvojka Sedlčany, stříbrný Jáchym Hanák z MV Teamu Univerzity Tomáše Bati a bronzový Radek Dvořák z Maniak Aerobik Havířov.

Kompletní výsledky ME ve sportovním aerobiku a fitness 2018 jsou k dispozici na FISAF.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám