Hlavní obsah

Červený Kostelec v Kladském pomezí ožije 63. Mezinárodním folklorním festivalem

Novinky, Eva Řemínková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od středy 16. srpna do neděle 20. srpna bude Červený Kostelec opět plný bujarého veselí. Koná se tu již 63. ročník Mezinárodního folklorního festivalu, který každoročně do města přináší nezaměnitelnou atmosféru plnou tradičního folklóru a exotických tanečníků. Festival zahájí ostravská skupina Buty.

Foto: Jan Záliš

Na MFF ČK uvidíte taneční soubory z celého světa

Článek

Stejně jako v předchozích letech i letos festival v Červeném Kostelci přivítá velké množství kvalitních domácích i zahraničních souborů. Jedná se například o festivaly z Indie, Mexika, Číny, Kapverdských ostrovů, Makedonie, Gruzie a mnoho dalších. Chybět nebude ani několik souborů z Čech a Slovenska.

Velkolepé zahajovací koncerty se pro akci stávají postupně tradicí. Buty tak v přírodním areálu odstartují festival známými hity jako Nad stádem koní, František, Tata, Krtek, Vrána, Chtěl bych se jmenovat Jan a dalšími. Mimo koncertu lze zhlédnout i zástupce folklórních souborů, které budou hosty pódia areálu u Divadla J. K. Tyla v další festivalové dny.

Mezi další hosty festivalu patří i pražský soubor Rosénka. Ten zpracovává již víc jak třicet let folklor některých jihomoravských regionů, protože jeho zakladatelka pocházela z Uherského Hradiště. Soubor má domovskou scénu na věhlasných prknech Dejvického divadla.

V Divadle J. K. Tyla ve svém čtvrtečním celovečerním programu dokáže, že lidovým tancem se dají také vyprávět příběhy a že humor je všudypřítomný. Ve svém folklorníčku předvedou pásma z Uherskohradišťska, Uherskobrodska a Moravských Kopanic.

Páteční večer okoření Příběh zbojníka

Nevšední kulturní zážitek přiveze profesionální soubor VUS Ondráš, který v pátek 18. srpna představí Příběh zbojníka, reprezentační tanečně-hudební pořad celého souboru zaměřený na divadelní příběh inspirovaný lidovými tradicemi, písněmi a tanci. Příběh je rozdělen do šesti obrazů odvíjejících osud ústřední postavy zbojníka.

Další podrobnější informace o festivalu, programu a vstupenkách naleznete na www.folklorck.cz nebo na www.mksck.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám