Hlavní obsah

Ceny Český permon 2012 získají osobnosti, jež se zasloužily o rozvoj hornických tradic

Novinky, Pavel David

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sdružení hornických a hutnických spolků ČR udělí v dubnu v Chomutově již po deváté ceny Český permon osobnostem nebo institucím, které se významně zasloužily o rozvoj hornických tradic.

Foto: Pavel David

Český permon

Článek

Cena Český permon byla založena v roce 2004 z iniciativy Společnosti přátel Rudolfova. Oceňuje zásluhy osobností nebo organizací, které se v uplynulém roce mimořádně zasloužily o rozvoj a udržování hornických tradic, nebo významně přispěly k propagaci hornictví a hutnictví v České republice. Mimořádně lze tuto cenu udělit za zásluhy o povznesení hornických a hutnických tradic i do zahraničí. 

Zpočátku ji udělovala hornická sekce Památkové komory ČR, nyní již několik ročníků ji uděluje Hornické konzilium, složené z členů Sdružení hornických a hutnických spolků ČR.

Cena Český permon je udělována v pěti kategoriích:

1. Hornický folklór

2. Záchrana technických památek

3. Největší počin roku

4. Celoživotní dílo

5. Mimořádná cen, již uděluje město pořádající daný roční Setkání hornických měst a obcí.

Ve dnech 20. - 22. dubna pořádá město Chomutov již 16. setkání hornických měst a obcí (http://www.chomutovske-kruseni.cz/). Ceny Český permon 2012 budou slavnostně předány v průběhu setkání.

Návrhy na nominace lze zaslat nejpozději do 15. února na adresu SHHS ČR, formulář pro nominaci si můžete stáhnout ze stránek www.cechphh.cz - záložka Český permon 2012 (na horní liště).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám