Hlavní obsah

Centrum individuálních sportů Ostrava ocenilo sportovce

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již po dvanácté se sešli ve středu 22. listopadu sportovci, trenéři, řídící pracovníci Centra individuálních sportů Ostrava - CISO, aby zhodnotili uplynulou závodní sezónu. Vedoucí trenérka CISO Jana Sobčíková představila deset nejlepších sportovců a nastínila přípravu centra na rok 2018.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 23.11.2017 Centrum individuálních sportů Ostrava - CISO vyhodnotilo výsledky. Úvodní slovo předseda výkonné rady Rostislav Neuvirt.

Článek

Úvodní slovo na slavnostním dvanáctém setkání členů Centra individuálních sportů Ostrava měl předseda výkonné rady CISO JUDr. Rostilav Neuvirt, který přivítal hosty. Zúčastnili se: náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Lukáš Curylo, náměstek primátora města Ostravy Vladimír Cigánek, starosta Městského obvodu Ostrava - Jih Bc. Martin Bednář a zástupci ČUS Moravskoslezského kraje a Ostravy. Setkání se zúčastnili také členové  Českého klubu  olympioniků v čele s Adolfínou Táčovou.

CISO - Centrum individuálních sportů Ostrava vzniklo 1. září 2005 a podporuje reprezentanty v individuálních sportech z Moravskoslezského kraje. Podle vedoucí trenérky Jany Sobčíkové, která zhodnotila sezónu 2017, je v CISO sdruženo 21 sportů, ve kterých trénuje 78 sportovců, z toho 48 z Ostravy a 30 z jiných oddílů Moravskoslezského kraje. Sportovce v CISO připravuje 53 trenérů.

Sportovní rok 2017 byl vynikající - 22 sportovců se ve svých sportovních odvětvích zúčastnilo jednotlivých mistrovství světa, 5 se zúčastnilo Světové univerziády, 40 sportovců mistrovství Evropy. Sportovci CISO získali 55 medailí z mistrovství České republiky, z toho 30 zlatých medailí, a dosáhli 5 českých rekordů.

Centrum individuální sportů Ostrava ocenilo deset sportovců a jejich trenérů, kteří v roce 2017 dosáhli nejlepších výsledků. 

Klára Grápová - lukostřelba. Vytvořila český rekord v lukostřelbě kadetek nástřelem 652 bodů. Trenérka Dana Masárová.

Nikolas Schellong - golf. Obsadil 3. místo na European Nations Championship ve Španělsku. Trenér neuveden.

František Polák, vzpírání. Obsadil 3. místo na ME v kategorii U18 let ve váze do 56 kg. Trenér Emil Brzoska

Vojtech Piskoř, zápas. Mistr Evropy kadetů v řeckořímském stylu ve váze do 85 kg. Trenér Milan Hamza.

Miroslav Gorol, box. Obsadil 3. místo na mistrovství Evropy juniorů ve váze do 56 kg. Trenér Dalibor Frolich.

Jiří Přívrazský, střelba. Libovolná malorážka. Člen stříbrného družstva juniorů. Trenér Květoslav Tomeček.

Matěj Rampula, střelba. Rychlopalná pistole. Mistr Evropy z juniorského mistrovství v Baku. Trenér Štefan Janošťák.

Nikol Tabačková, atletika. Hod oštěpem. Juniorská mistryně Evropy, český rekord juniorek 56,84 m. Trenér Stanislav Šuška. Nyní Jan Železný.

Sára Karasová, střelba. sportovní malorážka. Juniorská mistryně Evropy v Baku. Trenér Květoslav Tomeček.

Barbora Malíková, atletika. Mistryně světa v kategorii U17 v Keni, česká dorostenecká rekordmanka na 400 m v hale (54,20), venku (52,74), mistryně České republiky dospělých na 400 m v roce 2017. Vyhlášena Českým atletickým svazem Objev roku 2017. Trenérka Jana Gelnerová.

„Atletiku trénuji v TJ Sokol Opava od svých devíti let. K výkonům, které jsem podávala v roce 2017, jsem se dostala postupně. V mladších žákyních jsem se ještě ani v tabulkách neobjevovala. Teprve pak to šlo výš a výš, kdy jsem byla třeba druhá v republice a potom jsem už byla první. Teď jsem uspěla na mistrovství světa a byla druhá na mistrovství Evropy,” svěřila se Barbora Malíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám