Hlavní obsah

Centrální obvod Plzeň 3 podporuje zapojení seniorů do kulturního života

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Plzni má divadlo dlouholetou tradici. Kulturní centrum západočeského regionu je typické bohatým programem - naplnit divadelní představení zde není problém. Naopak bývá spíše problém sehnat vstupenku na představení, které se těší přízni plzeňských diváků.

Foto: Hynek Mojžíš

Plzeňský centrální obvod Plzeň 3 podporuje rozvoj plzeňské divadelní tradice a kulturní vyžití svých obyvatel.

Článek

Rozvoj divadelní tradice a kulturního vyžití svých obyvatel podporuje také plzeňský centrální obvod Plzeň 3. V letošním roce dotoval nákup divadelních vstupenek částkou v celkové výši 48 tisíc korun. Téměř šest set vstupenek bylo následně redistribuováno a prodáváno seniorům žijícím na území centrálního obvodu za poloviční cenu.

Prodej desítek zlevněných lístků bude probíhat opět v pondělí 29. listopadu v budově Úřadu městského obvodu Plzeň 3 v sadech Pětatřicátníků v kanceláři č. 19. Prodej bude zahájen od 8 hodin. Senioři tak opět dostanou příležitost získat vstupenky za zvýhodněnou cenu.

Podpora aktivní kulturní participace seniorů na veřejném a společenském životě je nedílnou součástí sociálního rozvoje plzeňského regionu. Centrální obvod na své seniory myslí, svědčí o tom i uskutečněná akce Senior roku 2010 a pro seniory pořádané taneční vínky.

„Připraveno máme šedesát lístků nejen na devět prosincových představení na obou scénách Divadla J. K. Tyla. Tentokrát našim seniorům nabídneme i vstupenky na vánoční koncert s názvem Hej mistře, který se koná 20. prosince v kulturním domě Peklo,“ informoval Jiří Strobach, starosta centrálního obvodu Plzeň 3.

Reklama

Výběr článků

Načítám