Hlavní obsah

Centrální obvod i nadále monitoruje povodňovou situaci v Plzni a okolí

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzestup vodních hladin celé řady řek v Plzeňském kraji je nejsledovanějším a nejdiskutovanějším tématem posledních několika dní. Velká voda přidělává vrásky nejen těm, které ohrožuje, ale také představitelům centrálního obvodu, kteří s ohledem na situaci přijímají nezbytná opatření.

Foto: Pavla Boháčová

I když jsou hladiny řek v Plzni i okolí již po kulminaci, centrální plzeňský obvod situaci nadále sleduje.

Článek

Během zvýšené povodňové aktivity byl nucen centrální obvod přijmout hned několik mimořádných opatření.

V pátek 14. ledna proběhla mimořádná schůzka u tajemníka MO Plzeň 3, na které byly rozděleny jednotlivé úkoly, prověřeny veškeré prostředky pro zabezpečování práce a opatření podle povodňového plánu.

Nejvíce monitorovanou oblastí se stala Hracholuská přehrada, kde byl 15. ledna v ranních hodinách vyhlášen 3. stupeň povodňové aktivity, tedy stav ohrožení.

"Po celou dobu monitorují záplavové území HZS, členové Povodňové komise MO Plzeň 3 a Městské policie Plzeň, kteří byli v kontaktu i s majiteli ohrožených nemovitostí,“ uvedl starosta plzeňského centrálního obvodu Jiří Strobach.

V Plzni se do ohrožení dostala v nejvyšší míře městská část Skvrňany. „V nejvíce ohrožené oblasti na Skvrňanech byl zajištěn dovoz písku a pytlů na stavbu protipovodňové hráze,“ informoval Strobach. 

Jak informoval centrální obvod prostřednictvím svého tiskového oddělení, v současné chvíli by měly být hladiny řek po kulminaci. Řeka Mže na Hracholuskách kulminovala v noci ze soboty 15. ledna na neděli 16. ledna. V Plzni proběhla kulminace v neděli 16. ledna okolo druhé hodiny ranní.

Přesto, jak uvedl starosta Strobach, Městský obvod Plzeň 3 i nadále sleduje až do odvolání situaci v součinnosti s Městskou policií Plzeň. V případě opětovného zvýšení hladiny řek je připraven přijmou obratem další nezbytná opatření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám