Hlavní obsah

Celé Česko čte dětem - v Ostravě jim pohádky nabídla Veronika Žilková

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 10. února měly děti v Knihcentru Ostrava svátek. Přečíst pár pohádek jim přijela vlakem až z Prahy jedna z nejpopulárnějších českých hereček - Veronika Žilková. A nebylo to čtení ledajaké.

Foto: Josef Zajíc

Celé Česko čte dětem. V Ostravě četla Veronika Žilková.Dětem herečku představil generální ředitel Knihcentra.cz Ostrava Petr Michálek.

Článek

Veroniku Žilkovou představil dětem a jejím rodičům generální ředitel Knihcentra Ostrava Petr Michálek. Paní Veronika se ihned chytla knížky pohádek a přečetla známou pohádku O Smolíčkovi Pacholíčkovi.

Nejen přečetla, zahrála, modulovala hlasem a občas větu zastavila a jako ozvěna se ozvaly děti, které v pohádce pokračovaly. Veronika Žilková děti vtáhla do děje. Některé byly Jezinky, kluci hráli Smolíčka a jiní jelena se zlatými parohy.

Občas se pokusila pohádku zavést jiným směrem, ale to už děti volaly a děj se společně vracel do správných kolejí. Vše dopadlo dobře. Jezinky Smolíčka nesnědly a jelen dal Smolíčkovi poučení o bezpečnosti a chování, když je domá sám. Ten slíbil, že už bude hodný.

Následovaly otázky, které Veronika Žilková dětem dávala, a ony odpovídaly. Za správnou odpověď byly odměněny plyšovým českým lvem a dalšími drobnými dárky.

Dětem se odpoledne velmi líbilo, projevily nejen své znalosti českých pohádek, ale také znalosti z české literatury, zepěpisu a dějepisu. Pořadatelé z Knihcentra Ostrava všechny přítomné děti odměnily dalšími dárky a Veronika Žilková podepisovala fotografie a společně s dětmi se fotografovala.

Kampaň Česko čte dětem se s Veronikou Žilkovou v Ostravě podařila. Je předpoklad, že děti přijdou domů a ještě před spinkáním maminky, babičky, tatínkové a dědečci vypnou televizi, počítače, tablety a mobily, posadí se k postýlkám a budou dětem číst a povídat si, jak to chodí v pohádkách...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám