Hlavní obsah

Čechomor vystoupí na hradě Křivoklát

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již třetí koncert kapely Čechomor pořádá hrad Křivoklát dne 1.7. od 20,30 hodin. Vstupenky lze zakoupit na internetových stránkách hradu Křivoklát nebo v předprodeji.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Kapela Čechomor tak odstartuje celou sérii akcí, kterou v rámci letních prázdnin a dovolených pořádá hrad Křivoklát pro své návštěvníky. Koncert začíná v 20,30 hodin v prostorách dolního nádvoří hradu, které bude otevřeno již od 19,30 hodin. Zajištěno bude i občerstvení. Místa k sezení na lavičkách jsou omezena ale sedět je možné i na trávnících celého nádvoří. Koncert se koná za jakéhokoli počasí.

Čechomor vznikl na jaře roku 1988, kdy hráli v „Parku kultury a oddechu Julia Fučíka“ v Praze každý víkend na tzv. „Starém tržišti“ jako doprovod k předvádění starých českých řemesel. Kapelu založili Franta Černý a Jiří Břenek (zvaný Čenda) a v první sestavě hráli Jiří Břenek, František Černý, Jiří Michálek a Antonín Svoboda.

Nyní vystupují ve složení František Černý, Karel Holas, Radek Pobořil, Michal Pavlík a Martin Vajgl. Kapela dosáhla již mnoha úspěchů, např.mezi posledními v r. 2007 získala ceny Anděl v kategoriích deska roku a zvuková nahrávka roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám