Hlavní obsah

Casanovské slavnosti na zámku Duchcov nabídnou návštěvníkům bohatý program

Novinky, Marian Hochel

Správa duchcovského zámku připravuje pro letošní ročník červnových slavností bohatý program, na své si přijdou malí i velcí. Prohlídkovou trasu „Casanova“ ozdobí divadelní kostýmy z Národního divadla Brno, které připomenou, co se nosilo v dobách, kdy na zámku pobýval světoběžník Giacomo Casanova.

Foto: Marian Hochel

Sochy Pavla Lakomého na nádvoří zámku Duchcov

Článek

První akce se bude konat již ve středu 5. června v zámecké Galerii Giacomo. Zájemce o výstavu historických kočárků Vše pro dítě provede sběratelka Hana Müllerová, která přiblíží historii výroby dětských kočárků a prozradí mnoho zajímavostí, týkajících se jejího sběratelského zájmu.

Komentovaná prohlídka výstavy se uskuteční od 16.30 hodin, vstupenky na prohlídku zakoupíte v pokladně zámku za 20 Kč. Pro návštěvníky komentované prohlídky bude připraveno nejedno překvapení.

Středeční a čtvrteční podvečer budou patřit dětem. Ve středu 5. června se bude konat od 17.30 hodin ve Valdštejnském sále zámku koncert absolventů hudebního oboru Základní umělecké školy Ivana Kawaciuka v Duchcově.

Ve čtvrtek 6. června se od 16.30 hodin uskuteční vernisáž prací absolventů výtvarného oboru ve výstavním prostoru u Galerie Giacomo na přízemí Casanovského křídla zámku. Vstup na tuto výstavu je volný, otevírací doba je denně kromě pondělí od 10 do 17 hodin.

Čtvrteční večer na zámku Duchcov korunuje od 19 hodin koncert věhlasné houslové virtuosky Gabriely Demeterové ve Valdštejnském sále. Zazní slavné Beethovenovy sonáty pro housle a klavír v kontextu s dochovanou soukromou korespondencí interpretovanou vynikajícím divadelním a filmovým hercem Marianem Rodenem. Koncert pořádá Kulturní centrum Duchcov, vstupné činí 150 Kč.

V pátek 7. června bude v Knížecí zahradě v 17 hodin zpřístupněna výstava bonsají, kterou tradičně pořádají členové Bonsai klubu Libochovice. Výstava, která se koná na vrchním parteru zahrady, potrvá do ranních hodin do neděle 9. června. Budete zde moci shlédnout desítky pozoruhodných druhů této okrasné rostliny, stejně jako se dozvíte mnoho zajímavých informací o její historii a způsobech pěstitelství. Rozhodně si nenechte ujít večerní atmosféru Krásy bonsají, kdy bude výstava stylově nasvícena.

V sobotu 8. června se na vás na zámku těší Giacomo Casanova, služebníci hraběte Valdštejna a Jeho Veličenstvo paní hraběnka, kteří Vás provedou světem zámeckých hrátek, známým i nepoznaným. Dozvíte se, jak slastný i strastný dovede být život na zámku, když vám společníka dělá samotný dobrodruh Casanova.

Oživené prohlídky zámecké expozice v podání Divadla M se budou konat ve 13 a 14 hodin, doporučujeme rezervaci předem na telefonním čísle 417 835 301. Vstupenky na prohlídky zakoupíte v pokladně zámku v ceně 160 Kč (plné vstupné), 140 Kč (snížené vstupné) a 400 Kč (rodinné vstupné). Rezervované vstupenky je nutné vyzvednout v zámecké pokladně nejpozději jednu hodinu před konáním prohlídky.

Po celou dobu slavností si budete moci volně prohlédnout výstavu dřevořezeb Pavla Lakomého na prvním nádvoří zámku, která je instalována v kruhu kolem růžového záhonu. Otevírací doba zámeckého areálu bude ve čtvrtek a pátek do 23 hodin, v sobotu do 22 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám