Hlavní obsah

Cantica laetitia na soutěži v Žilině první v kategorii Komorní sbory, odvezla si i cenu Grand Prix

Novinky, Sabina Kučerová
Aktualizováno

Pěvecký sbor Cantica laetitia ze Zlína se ve dnech 11. a 12. října zúčastnil 10. ročníku Mezinárodního festivalu sborového umění v Žilině VOCE MAGNA, kde zvítězil v kategorii Komorní sbory a vybojoval i cenu Grand Prix.

Foto: Vašková

Cantica laetitia na 10. ročníku Mezinárodního festivalu sborového umění v Žilině VOCE MAGNA, 2019

Článek

Na mezinárodní festival do Žiliny přijeli soutěžit sboristé z Polska, Maďarska, Slovenské republiky a České republiky. Zpěváci Cantica laetitia soutěžili v kategorii Komorní smíšené sbory, kde získali první místo a postoupili do soutěže o cenu Grand Prix, kterou následně vyhráli.

Do soutěže o cenu Grand Prix postoupili spolu se zlínským sborem také Ondrášek z Nového Jičína a polský sbor Chór Akademickí – Rzseszow.

„S výhrou jsem spokojený. Mám velikou radost, jak posluchači na koncertě reagovali. Naše vystoupení byla velmi úspěšná. To je pro mě největší pocta. Sboru moc děkuji za krásná vystoupení,“ sdělil sbormistr Cantica laetitia Josef Surovík.

Chystají výroční koncert a křest nového alba 

Smíšený komorní sbor Cantica laetitia Zlín pokřtí své nové album s názvem Soulad lásky na koncertě k výročí patnácti let od založení sboru.

Vstupné na akci je dobrovolné. Slavnostní večer proběhne 9. listopadu od 19 hodin v sále hotelu Baltaci Atrium ve Zlíně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám