Hlavní obsah

Bučovice lákají na růže a květiny

Novinky, Petr Svoboda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek v Bučovicích hostí výjimečnou květinovou výstavu instalovanou přímo v reprezentačních prostorách. Návštěvníci si ji mohou prohlédnout do středy 10. září, mimořádně bude otevřeno také v pondělí.

Foto: Dagmar Šnajdarová

Květinová výstava na bučovickém zámku

Článek

V pátek 5. září se na bučovickém zámku sešly desítky odborníků na aranžování květin na další z pravidelných seminářů pořádaných floristou Slávkem Rabušicem. Výsledky jejich práce jsou od soboty 6. září do středy 10. září k vidění na prohlídkové trase zámku. Ten hostí květinové výstavy pravidelně, letos jsou aranžmá zaměřena na růže a další květiny, které se pro potěchu pěstovaly už od dob renesance. Květiny tak skvěle doplňují honosné pozdně renesanční interiéry této ojedinělé stavební památky.

Bučovický zámek je jednou z nejkrásnějších renesančních památek na sever od Alp. Zcela mimořádné je arkádové nádvoří s plastickou výzdobou a manýristickou kašnou, ve které letos po sto čtyřiceti letech opět tryská voda. V interiérech je štuková výzdoba a fresky, z nichž vyniká výmalba zaječího sálu. Motivem je převrácený svět, kde zvířata jednají jako lidé. Zajíci tu přebrali vládu nad světem a bojují se zlými psy i lidmi.

Více informací na www.zamek-bucovice.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám