Hlavní obsah

Bruslení seniorů má v Příbrami velký ohlas, v létě budou senioři hrát minigolf

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv venku to tak nevypadá, stále ještě panuje zima. Ledovou plochu příbramského zimního stadionu tak mohou využít, stejně jako v minulých letech, i příbramští senioři. O bruslení mají velký zájem, pravidelně jich brusle nasazuje asi čtyřicet.

Foto: Richard Šmucler, Sportovní zařízení města Příbram

Seniorů je opravdu velká skupina a bruslení si užívají.

Článek

Letošním seniorským bruslením pokračuje již několikaletá spolupráce se Sportovním zařízením města Příbram. Senioři využívají možnost bruslení v úterý a čtvrtek dopoledne.

Jelikož je jejich nadšení opravdu veliké, bylo dohodnuto rozšíření této aktivity také na středu. Senioři využívají led vždy hodinu za 10 Kč. Jak potvrdila jedna z účastnic, paní Brožíková, senioři by rádi využili i možnost lyžování na příbramském svahu, k tomu ovšem letos nejsou podmínky.

Ohlasy seniorů na tento druh aktivity jsou více než kladné. Jak sdělil jeden z účastníků, Ivan Hron, mezi seniory je bruslení velmi populární a i pan Hron byl překvapen velkou účastí, kdy pravidelně bruslí minimálně 30 až 35 dam a pánů. Jak pan Hron dodává, velmi příznivá je také cena.

„Určitě chceme městu Příbram a vedení sportovního zařízení moc poděkovat, je skvělé, jak nám vychází vstříc,” okomentoval bruslení Ivan Hron. Paní Brožíková ho doplnila: „Díky ochotě profesorky Věry Dvořákové, která bruslení iniciovala, a velkorysosti města a vedení sportovního zařízení, vznikla možnost, jak mohou fyzicky zdatní a aktivní senioři využít čas. Sportovní možnosti pro aktivní důchodce v Příbrami chyběly, ale to se mění a je to moc dobře."

Ve výhledu jsou také akce na léto. V květnu a červnu si za 20 Kč za hodinu budou moci jít zahrát minigolf do areálu Nový rybník. V plánu je také vytvoření ohniště na možnost táboráku s kytarou a zpíváním. Také vedení města a vedení sportovního zařízení si spolupráci na sportovních projektech pro seniory pochvaluje a určitě v nich hodlá pokračovat i v dalších letech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám