Hlavní obsah

Brno bylo svědkem evropské premiéry dvou nových modelů Harley Davidson

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 6. března v 18 hodin středoevropského času představil Harley Davidson v USA dva nové modely - Dyna Low Rider a touringovy Sportster SuperLow 1200T. S odstupem pouhých 16 hodin proběhla evropská premiéra těchto dvou modelů, a to na brněnském Motosalonu.

Foto: Petr Mráček

Motosalon, Brno 2014

Článek

Tuto událost ohlásilo vedení firmy 6. března v 19 hodin. Modely byly v noci z 6. na 7. března instalovány na expozici Harley Davidson a právě 7. března v 10 hodin se jejich odhalení ujal  ředitel Harley Davidson pro střední a východní Evropu, Martin Heřmanský.

Harley Davidson je legendární značka a mezi jezdce této značky patřil například Elvis Presley. Pražský Harley Davidson Club je nejstarším klubem této značky na světě, jeho založení proběhlo v roce 1928.

„Misí Harley Davidson je naplňovat sny o osobní svobodě. Sny našich zákazníků překlápíme do nových modelů, některé jsou obrovským hitem. Věříme, že právě představené modely budou v této cestě pokračovat,“ oslovil diváky při odhalení obou modelů Martin Heřmanský.

Low Rider

V roce 1977 přišel Harley-Davidson s motocyklem, který nestál o to být naleštěný v garáži, ale byl postaven pro drsnou jízdu bez limitů a hranic. Tímto motocyklem byl ikonický Low Rider.

Tento legendární drsňák se navrací v plné síle, avšak v novém provedení, s moderními prvky a vzrušujícím výkonem. Leštěná clona světlometu a černé texturované zdobení jsou základními stylistickými prvky původního Low Ridera. Hnací jednotka Twin Cam 103 je zárukou pohodové jízdy při poslechu známého bublání vycházejícího z výfuku 2 v 1. Odpružení je kalibrováno pro celodenní pohodlí a lehké ovládání, zatímco přední dvojité brzdy jsou zárukou potřebné brzdné síly. Díky novému nastavitelnému sedlu a riserům padne motocykl jezdcům různých výšek. Genuine Motor Accessories nabízí nekonečné množství doplňků pro další úpravy tohoto stroje.

SuperLow 1200T

Harley-Davidson otevírá dveře k dalším zážitkům a představuje nový SuperLow 1200T. Motocykl, který je spojením hbitého podvozku, touringových prvků a výkonu, díky kterému se dostanete daleko za horizont.

Odnímatelný čelní štít, uzamykatelné postranní brašny a pneumatiky Michelin Scorcher 11T jsou standardní výbavou. Možností dalších úprav je upevnění odnímatelných nosičů či opěrky zad. Nové sedlo a ergonomicky přizpůsobené ovládací prvky jsou upraveny tak, aby přinesly jezdci ještě více pohodlí na dlouhé cesty.

SuperLow 1200T je vybaven vysoce výkonným motorem 1200cc Evolution V-Twin. Navíc s váhou 53,5 kg nižší než nejlehčí Big Twin touring, se jedná o nejlehčí touringový model v naší nabídce. To vše v prémiovém provedení s hliníkovými koly, s možností barevné dvojkombinace a spoustou zářivého chromu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám