Hlavní obsah

Brněnští příznivci tragicky zesnulé spisovatelky Monyové připravují malé pietní rozloučení

Novinky, Hana Nehybová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpráva o tragické smrti spisovatelky Simony Monyové se dotkla také jejích čtenářů. Ti se rozhodli v parku na Moravském náměstí uspořádat v pátek 12. 8. malé, symbolické rozloučení s touto oblíbenou brněnskou literátkou.

Foto: Hana Nehybová

K ilustračnímu fotu byla použita kniha Simony Monyové Střípky z ložnic, podepsaná autorkou

Článek

Známá brněnská autorka ženských románů Simona Monyová (nar. 1967) byla ubodána ve svém domě ve večerních hodinách 3. srpna. Z činu je podezřelý její manžel Boris Ingr, který dosud leží se zraněními v nemocnici. Co se přesně stalo a proč oblíbená spisovatelka zemřela, je stále předmětem vyšetřování policie.

Zpráva o smrti Monyové, která byla oblíbená zejména proto, že vynikala skvělým vypravěčským talentem a smyslem pro jemné dávkování humoru, velice citlivě zasáhla nejen její rodinu, přátele a známé, ale také její početnou čtenářskou obec. Z knihkupectví mizí autorčiny knihy a u domu Monyové v brněnských Obřanech jsou ode dne tragédie stále položeny čerstvé květiny a rozsvícené svíce. 

Skupina brněnských příznivců spisovatelky Monyové se rozhodla zorganizovat malé pietní rozloučení v centru Brna. Tato symbolická vzpomínka a zároveň rozloučení čtenářů s jejich oblíbenou autorkou se bude konat v pátek 12. srpna v 16 hodin, kdy v parku na Moravském náměstí položí květiny a svíce u její fotografie.

Jak vzkazují organizátoři tohoto kratinkého setkání, pokud i vás zasáhla tragická smrt této autorky, přijďte na tuto symbolickou rozlučku také. Můžete vzít malou kytičku, svíčku či jen vzpomínku... A pokud budete mít v ruce i jakoukoliv autorčinu knihu, alespoň se s ostatními jejími příznivci lépe poznáte.        

Reklama

Výběr článků

Načítám