Hlavní obsah

Břetislav představí Sestup Orfeův

Novinky, Pavlína Božková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadelní soubor Břetislav nově nastudoval drama amerického dramatika a scénáristy Tennesseeho Williamse Sestup Orfeův, příběh o boji za svobodu a letitých tajemstvích, která měla zůstat skryta. Premiéra se bude konat v sobotu 16. dubna ve 20:00 v sálu Dělnického domu Břeclav.

Foto: divadlo-bretislav.cz

SESTUP ORFEŮV PREMIÉRA 16. dubna 2016, Dělnický dům, Břeclav, 20:00 Autor: Tennessee Williams . Režie: Jana Vrzalíková divadlo-bretislav.cz

Článek

Slavná hra Tennesseeho Williamse z roku 1957. Tulák s kytarou Val Xavier sestupuje do jižanského maloměstského pekla, aby odsud vyvedl svou „Eurydiku“, vzpurnou Lady Torrencovou, snící svůj sen o malé cukrárně a žijící pod tlakem pokryteckého okolí, a umírajícího manžela.

Sám Williams o této hře říká: „Proč jsem na této látce tak tvrdošíjně lpěl? Vy ani nevíte, že jsem do té hry vložil své srdce! Na povrchu to bylo a stále je vyprávění o chlapci s horkou krví, který zabloudí do konvenční jižanské obce a udělá tam poprask jako liška v kurníku.“

Tragédie ve třech dějstvích, jejíž symbolickou rovinu tvoří půdorys známého řeckého mýtu, prolínající se Williamsovým příběhem.

Inscenace břeclavského souboru Břetislav staví na dobrém typovém obsazení a neméně dobrých hereckých dispozicích členů souboru. Divadelní soubor Břetislav slaví úspěchy po celé republice už od roku 2003 .

PREMIÉRA 16. dubna 2016, Dělnický dům, Břeclav, 20:00

Autor: Tennessee Williams. Režie: Jana Vrzalíková

Vstupenky: předprodej CA Tora Tour, Vinaříčko.

Reklama

Výběr článků

Načítám