Hlavní obsah

Břetislav Enge bude opět závodit

Novinky, Jarda Malík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na druhém závodě Českého mistrovství závodů automobilů do vrchu, Svijany Prix Ještěd, který se koná tuto sobotu na Ještědu, bude závodit i Břetislav Enge, hvězda okruhového Mistrovství Evropy cestovních vozů 70. a 80. let minulého století.

Foto: ing. jiří Beneš

Břetislav Enge závodí se Škodou 130 LR

Článek

Po 16 letech letos opět zasedá do kokpitu závodního vozu Břetislav Enge. Startuje se Škodou 130 LR, kterou si sám postavil, v kategorii historických automobilů v Českém mistrovství závodů automobilů do vrchu - Edda cupu.

Druhý závod tohoto seriálu se odehraje v sobotu 26. dubna na náročné trati na Ještěd. Břetislava Engeho čeká v jeho třídě silná konkurence, ale už na prvním závodě v Mostě liberecký matador dokázal, že nezapomněl nic ze svého umění a vybojoval pohár za třetí místo.

Kategorie historických závodních aut vyrobených do roku 1985 je v Edda cupu velmi silně obsazovaná a na Ještědu bude startovat 35 strojů od Škody 110 po Audi Sport Quattro. Celkem pořadatelé očekávají stovku startujících.

Zajímavé a napínavé bude závodění i v obou kategoriích moderních aut pro produkční a speciální závodní vozy. Ve třídě nejsilnějších závodních speciálů bude největší pozornost zaměřena na souboj největších favoritů Tomáše Kučery z týmu Svijany racing, který bude startovat na Mitsubishi Lancer EVO IX a Tomáše Koška startujícího za Traktorku a závodícího s Lancerem EVO VI. Zajímavé jistě bude, jak do tohoto souboje zasáhne P. Novák z týmu Luka motorsport na Porsche 996 GT3.

Svijany Prix Ještěd začínají na trati Křižany - Výpřež v sobotu ráno v 8 hodin první ze dvou tréninkových jízd. První ze dvou závodních jízd začíná ve 12:30. Po skončení závodu budou dekorováni nejrychlejší závodníci v jednotlivých vypsaných třídách v prostoru depa. Vstup pro diváky je zdarma. Podél tratě jsou vymezeny divácké prostory, z kterých bude lze dění na trati sledovat. Mimo tyto prostory je ostatní okolí tratě pro veřejnost uzavřeno.

Reklama

Výběr článků

Načítám