Hlavní obsah

Bratři Orffové se vrací do Ostravy, představí novinky z připravovaného alba

Novinky, Michaela Kubicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příznivci kvalitního písničkářského řemesla se mohou těšit na neopakovatelné vystoupení experimentátorů s folkovými melodiemi. Bratři Orffové se znovu vrací na koncertní scénu a cestu si najdou také do Ostravy, v pátek 15. února vystoupí v multižánrovém centru Cooltour.

Foto: ireport.cz

Bratři Orffové jsou zpět, chystají koncerty i novou desku.

Článek

Bratři Orffové propojují ve své tvorbě elektroniku s intimním folkem a dadaistickými texty. Naposledy je mohli ostravští fanoušci slyšet na Colours of Ostrava, kde zazářili v Gongu. Tentokrát chystá pražsko-krnovská skupina vystoupení v komornějším duchu. Kapela na svém výjimečném koncertě představí skladby z chystaného alba, zároveň však fanoušky potěší svou starší tvorbou.

Volné, téměř sourozenecké sdružení Bratři Orffů pohybující se na hranici mezi folkem a elektronikou začalo psát první stranu své nu-folkové kroniky v roce 2002. Lukáš Novotný, Ivánek Gajdoš a Matouš Godík (aka ZKA4T) vdechli život svému snu o písničkářství nového tisíciletí a v roce 2005 překvapili českou hudební scénu originálním debutem. Kritiky vysoce ceněné album s názvem Bingriwingri, vítajícím posluchače do snových krajin imaginárního městečka stejného jména, posbíralo nejen skvělé recenze, ale také nominace na Anděla, cenu Musicserveru.cz nebo časopisu Filter.

Na druhé plnohodnotné dílo posluchači čekají již několik let, nového materiálu se však Orffům podařilo nasbírat mnoho a vypadá to, že konečně dozrál čas na tolik očekávané druhé album. Jedna z nejoriginálnějších domácích kapel momentálně pracuje na desce, která ponese jméno Šero a měla by vyjít ve druhé polovině letošního roku.

Šero předznamenává novinkový singl Srůst, který vyšel první lednový týden a bez zábran obnažuje poslední chvíle intimity vyhasínajícího partnerského vztahu. Jak zní tento singl i další nové písně z připravované desky na živo můžete slyšet již tento pátek od osmi hodin v ostravském Cooltouru.

Vstupné v předprodeji 120 Kč/ 90 Kč (student), na místě 150 Kč/120 Kč (student). Předprodej vstupenek a více informací na www.cooltourova.cz , oficiální stránky: http://www.bratriorffove.cz/.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám