Hlavní obsah

Bratři měli doma drogy za čtvrt miliónu

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pervitin, marihuanu a extázi za více než čtvrt miliónu korun našli policisté v úterý 19. března při domovní prohlídce v Uherském Hradišti. Dva bratři, žijící u rodičů, drogy nejen užívali, ale také je prodávali dál. Hrozí jim až pětileté vězení.

Foto: PČR Uherské Hradiště
Článek

Několik týdnů se kriminalisté z uherskohradišťského toxi týmu zabývali případem mladého muže, kterého podezřívali z obchodu s drogami. V úterý večer ho přistihli v restauraci v Uherském Brodě s více než pěti gramy pervitinu v kapsách. Drogu neměl pro sebe, ale na prodej. Kriminalisté ho zadrželi ve chvíli, co část pervitinu rozdistribuoval mezi kamarády a známé. 

K domovní prohlídce u dvacetiletého muže, žijícího u rodičů, kriminalisté vzali psovoda s border kolií Cage, speciálně vycvičenou pro vyhledávání omamných a psychotropních látek. "Pes našel několik několik skrýší, v nichž bylo přes čtyřicet gramů pervitinu a čtvrt kila marihuany," uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental. 

Kriminalisty čekalo překvapení, Cage totiž hledal dál, tentokrát ve věcech mladšího dealerova bratra, který rovněž sdílí domácnost s rodiči. "U něj pes našel půl kila marihuany a přes sto tablet extáze," dodal mluvčí.

Ani jeden z mladíků dlouhodobě nepracuje, přesto při prohlídce policisté našli třicet tisíc korun, jejichž původ bratři nedokázali vysvětlit. Při výslechu na policii se přiznali, že oba už delší dobu drogy užívají. "Kriminalisté zajistili 50 gramů pervitinu, tři čtvrtě kila sušené marihuany a přes sto tablet extáze. Prodejní hodnota drog přesahuje čtvrt miliónu korun," poznamenal Mergental s tím, že původ drog policisté prověřují. 

Staršímu z bratrů kriminalisté sdělili obvinění ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Hrozí mu až pět let vězení. Ze stejného činu je podezřelý i mladší bratr. Oba se doznali a vzhledem k tomu, že dosud nebyli trestáni, jsou stíháni na svobodě.  

Výběr článků

Načítám