Hlavní obsah

Bratři, kteří v maskách ukradli pokladnu, jdou před soud

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrhem na podání obžaloby skončilo po pěti měsících vyšetřování dvou bratrů z Kroměříže. V maskách Santa Clause na pálení čarodějnic ukradli letos 30. dubna v Hvozdné na Zlínsku pokladnu s téměř sto tisíci korunami. Díky rychlému zásahu pořadatelů skončili bezprostředně po lupu v rukou policistů.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Dosud netrestaným bratrům ve věku 20 a 23 let hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na pět let,“ informovala v pátek 13. října policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté důkladně prověřovali celý případ, což obnášelo výslechy svědků, vyžádání znaleckých posudků, odborná vyjádření z kriminalistického ústavu a další úkony trestního řízení. „Na základě zjištěných informací zahájili kriminalisté trestní stíhání obou bratrů pro trestné činy krádež a výtržnictví, které spáchali ve spolupachatelství. Sourozenci se k tomu, co je jim kladeno za vinu, přiznali,“ sdělila policistka.  

Bratři se na jaře rozhodli zlepšit svou finanční situaci nekalým způsobem. Napadlo je, že by mohli navštívit tradiční akci pálení čarodějnic a ukrást tržbu. Přípravu rozhodně nepodcenili.

„Vzali si s sebou čepice a masky Santa Clause. Byli připraveni také na to, že by je mohl někdo pronásledovat, proto se vyzbrojili plynovými pistolemi. A do třetice ze svého vozidla BMW odstranili zadní registrační značku pro snazší únik,“ připomněla dubnovou událost policejní mluvčí.

Akce mohla začít. Mladší z bratrů si nasadil masku, vyběhl z lesa, u vstupu ukradl pokladnu s tržbou a utíkal zpět, kde na něj čekal sourozenec. „Pořadatelé lupiče ihned pronásledovali, a oba bratři po nich začali střílet. Nakonec skončila povedená dvojice sourozenců v rukou přivolaných policistů, kteří je převezli do policejní cely,“ dodala k případu Monika Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám