Hlavní obsah

Brankář svým tělem a stolem, který držel před sebou, nahradil rozbité plexisklo

Novinky, Dalibor Durčák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápas druhé hokejové ligy mezi celky Uherského Hradiště a Havířova byl málem nedohrán - důvodem se stalo rozbité plexisklo po souboji mezi hráči na ledě. Na zimním stadionu totiž nebylo žádné další plexisklo k dispozici.

Foto: Dalibor Durčák
Článek

Ke kuriózní situaci došlo ve středu 4. ledna na zimním stadionu v Uherském Hradišti. Během posledních minut třetí třetiny, při souboji v obranném pásmu Havířova, narazil domácí hráč na plexisklo. To náraz nevydrželo a vysypalo se k zemi.

Po pár vteřinách rozhodčí přerušil zápas a hlasatel povolal údržbáře k činu. Ten po pár minutách konstatoval, že náhradní plexi bohužel není k dispozici.

Akutně hrozilo, že se zápas nebude moci dohrát, což se nelíbilo jak přítomným fanouškům, tak i hráčům obou klubů. Po pár minutách beznadějných pohledů směrem k domácím funkcionářům přišel se skvělým nápadem hráč hostí, Michal Sztefek.

Není známo odkud, ale dovezl přes ledovou plochu malý starý stůl. Toho se okamžitě chytl druhý brankář Havířova - Steve Daneček. Zaběhl si pro brankářskou helmu, za stůl se postavil a nahradil tak chybějící kus plexi. Dvě minuty do konce zápasu tak brankář Daneček strávil jako náhradní plexisklo a stal se tak pro všechny fanoušky borcem na konec.

Video z této události najdete zde

Reklama

Výběr článků

Načítám