Hlavní obsah

Botanická zahrada ostravské Přírodovědecké fakulty zve na výstavu sukulentů

Novinky, Beáta Kapošváry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity zve všechny zájemce na výstavu sukulentů. Kromě sukulentů je k vidění celá botanická zahrada v počínajících barvách podzimu, kde vynikne především záhon okrasných trav.

Foto: Beáta Sklářová

Výstava sukulentů na botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity.

Článek

Výstava sukulentů na botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity probíhá do neděle 12. října vždy od 9 do 17 hodin.

Botanická zahrada se nachází ve Slezské Ostravě na ulici Na Souvrati 12 (spojení: autobus č. 97 zastávka Botanická zahrada, nebo autobus č. 22, 23, 28, 29, 30, 38 či tramvaj č. 4 zastávka Hranečník a pak kousek pěšky).

Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty OU slouží jako odborné botanické pracoviště využívané k výuce botanických vědních disciplín, ale také k vědeckým účelům.

Samotná botanická zahrada je funkčně rozdělena na dvě části, venkovní a skleníkovou plochu. Mezi venkovní výsadby se řadí záhony letniček, zeleniny, léčivek, technických plodin, záhony okrasných trvalek a vzhledem k velikosti botanické zahrady menší výsadba základních druhů dřevin.

V skleníkovém areálu botanické zahrady se pěstují tropické a subtropické rostliny. Jsou zde k vidění především taxony z čeledí Bromeliaceae, Crassulaceae, Orchideaceae, Aizodeaceae, Liliaceae, Asphodelaceae. V současné době se v botanické zahradě pěstuje zhruba 1800 taxonů rostlin. Za zmínku také stojí, že v botanické zahradě jsou umístěny herbářové depozitáře našich domácích výtrusných a cévnatých rostlin v celkovém počtu okolo 1000 položek.

Reklama

Výběr článků

Načítám