Hlavní obsah

Borovecké rybníky u Libhoště navštívili v neděli orientační běžci

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Borovecké rybníky leží východně od obce Libhošť v Moravskoslezském kraji. Právě tam si dali sraz v neděli 23. září orientační běžci, pro které závody na krátké trati připravili členové oddílu orientačního běhu z Frýdku - Místku.

Foto: Josef Zajíc

Borovecké rybníky. Závod v orientačním běhu 23.9.2012

Článek

Nedělní krásné a teplé počasí připravilo dobré podmínky pro piloty, kteří se proháněli po obloze v 7,5 km vzdáleném Mošnově při akci Dny NATO, ale také pro orientační běžce, kteří se proháněli v lese okolo Boroveckých rybníků u obce Libhošť v Moravskoslezském kraji.

Ředitel závodu Vlastimil Mutina spolu s hlavním rozhodčím Tomášem Řehou připravili na mapě pro orientační běh pěkné trasy pro 251 závodníků ve 23 kategoriích.

Nejvíce závodníků se zúčastnilo v kategorii HDR pro malé děti a jejich rodiče. Na trase měřící 1560 m běželo 27 dětí se svým rodičovským doprovodem. Ti hodně malí se nesli v sedačce nebo vezli v kočárku. Jako pravděpodobně nejmladší absolvoval tuto vzdálenost po svých 22 měsíční Josef s maminkou a tetou. Prošel, jako všichni ostatní, po oranžových fáborcích celou trasu a podrobně prohlédl všechny klacíky, kamínky, kořeny, mraveniště, potůčky a kaluže, které na trase potkal.

Starší děti, dorostenci a dospělí už mezi sebou  bojovali urputně a snažili se dosáhnout co nejlepšího výsledku.

V kategorii žen D 21 byla nejrychlejší Sára Nožková z Třince, která trať 3750 m absolvovala za 28 minut a 50 sekund. V kategorii mužů H 21 zvítězil Ondřej Kantor z Třince. Trať 4500 m uběhl v čase 26:26.

Po skončení závodu byli nejlepší odměněni diplomy a drobnými věcnými cenami.   

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám