Hlavní obsah

Boj o nejlepšího dorosteneckého stolního tenistu v Ústeckém kraji bude ještě velmi zajímavý

Novinky, Milan Řehák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý bodovací turnaj stolních tenistů Ústeckého kraje měl jasné favority. Michal Malý a Michal Mít se střetli až ve finále.

Foto: Milan Řehák

2.bodovací turnaj dorostenců ve stolním tenise.

Článek

V pátek 28. října se v Litoměřicích konal turnaj dorostenců ve stolním tenise. Z 32 účastníků (10 z klubu SKST Teplice) měl druhý bodovací turnaj dorostu napětí a drama. Favorité byli jasní, Michal Malý a Michal Mít. Papírové předpoklady se potvrdily a oba se sešli až ve finále.

Naopak neuspěl velmi dobře hrající Viktor Skokan z Litoměřic, odveta za minulou porážku od chytře hrající Kristýny Kacálkové z Děčína se mu nepodařila a tak třetí místo ve skupině za vítězným M. Malým nesl Viktor velice těžce. Naopak jeho tréninkový partner Kopecký svou skupinu vyhrál a v pěkných výkonech pokračoval i ve finálovém pavouku.

Do závěrečného finálového pavouka se probojovali z prvního místa ve skupině favorité Malý, Mít, Kopecký a Kadlec z druhých míst postoupili Kacálková, Chuchel, Grubr a Stárek. Vítězové skupin potvrdili svou kvalitu a postoupili mezi nejlepší čtyři. Zde už měly zápasy vynikající úroveň, v souboji teplických hráčů potrápil favorizovaného Míta Daniel Kadlec, naopak Malý s přehledem vyřadil Kopeckého.

Finále mělo dramatický průběh a výbornou úroveň. Michal Mít neudržel vedení 2:1 na sety a podlehl zkušenějšímu M. Malému 3:2. Věkový rozdíl se projevil, Michal Mít ročník 2001 a Michal Malý ročník 1999. Odstup těchto dvou hráčů od ostatních je značný, za rok Malý přechází mezi muže, a pokud se ostatní nezlepší, nebude mít M. Mít v kraji konkurenci.

Další dorostenecký bodovací turnaj je na programu v Teplicích 17. listopadu od 9 hodin (SKST Teplice).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám