Hlavní obsah

Bohumín má nové informační letáky

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové propagační letáky o městě vydala bohumínská radnice. Obyvatelé i návštěvníci Bohumína se z nich dozví informace o historii, památkách či turistických atrakcích. Pomohou jim i s výběrem sportovních a kulturních aktivit a usnadní jim orientaci v cyklodopravě.

Foto: Jana Končítková
Článek

Pět druhů skládaných letáků je k dostání zdarma v informačních centrech či městských organizacích, jako je aquacentrum či kino.

„Původní letáky z roku 2006 už nebyly aktuální, proto jsme se rozhodli vydat nové. Život ve městě se rychle vyvíjí, za posledních deset let se toho v Bohumíně hodně změnilo, přibyly nové cyklostezky, atrakce a služby,“ uvedla vedoucí organizačního odboru bohumínské radnice Miroslava Šmídová.

Jak upřesnila, dva typy letáků jsou vícejazyčné, jeden je přeložen do angličtiny a druhý do polštiny. „Město leží na hranicích s Polskem a procento turistů, kteří k nám přijíždějí právě z Polska, je vysoké. Anglická verze je univerzální a slouží pro všechny ostatní návštěvníky ze zahraničí,“ doplnila Šmídová.

Vydání nových letáků není poslední letošní akcí, která má propagovat město a informovat o jeho zajímavostech. Na začátku května oslaví nejmladší městská část Nový Bohumín 170 let od svého vzniku. K výročí radnice plánuje instalovat do centra města a k vlakovému nádraží čtyři velké informační tabule, které připomenou vznik a historii Nového Bohumína.

„První z nich bude mapovat vlakovou dopravu, druhá příměstské tramvajové linky, třetí se zaměří na vývoj průmyslových podniků a dělnických kolonií a poslední dá nahlédnout do životního stylu obyvatel Bohumína v předminulém a minulém století,“ dodala Šmídová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám