Hlavní obsah

Bohemian Symphony Orchestra Prague přiveze do Berouna kus Hollywoodu

Novinky, Alena Šustrová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmdesátičlenný orchestr se po evropském turné Rock meets Classic 2014 s Alice Cooperem představí v Berouně, aby filmovými melodiemi hollywoodských trháků oslavil spolu s Berouňany 100. výročí městského kina. Koncert k tomuto výročí začne v letním kině v sobotu 31. května v 16 hodin.

Foto: z oficiálních webových stránek orchestru

Oficiální plakát k pražském koncertu Bohemian Symphony Orchestra Prague

Článek

Koncert slavných filmových melodií, provedený navíc pod širým nebem, bude bezesporu ojedinělým zážitkem nejen letošní berounské kulturní sezóny, protože takto početný orchest zde vystupuje opravdu zřídkakdy. 

Bohemian Symphony Orchestra Prague si získal skvělé renomé v Evropě mnoha svými projekty. Největším hudebním počinem je pravděpodobně jejich každoroční turné Rock meets Classic, kdy orchestr doprovází takové hvězdy rockového nebe, jakými jsou bezesporu například Ian Gillan z Deep Purple, Bobby Kimball z Toto, Paulem Rodgers z Bad Company či Queen nebo Bonnie Tyler. Letos byl nehasnoucí rockovou hvězdou turné Alice Cooper.

Sedmdesátičlenný orchestr je složený ze špičkových hudebníků, kteří jsou schopni zahrát i ty nejobtížnější party, jaké kdy byly pro klasickou hudbu složeny. V Berouně předvedou své umění na filmových melodiích z dnes již klasických hollywoodských trháků, jakými jsou například Piráti z Karibiku, Indiana Jones, Hvězdné války nebo Tanec s vlky.

Vstupenky je možné kupovat v Městském informačním centru Beroun nebo Městském kině Beroun. Děti do výšky 150 centimetrů mají v doprovodu rodiče vstup zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám