Hlavní obsah

Bodnutí včely jako lék

Novinky, Petr Vopalecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už od pradávna byl včelí jed využíván v léčitelství. Organizace Českého svazu včelařů v České Lípě chce přiblížit široké veřejnosti využití včelích produktů v léčitelství a nejen to. Chce lidi blíže seznámit s včelími produkty.

Foto: Petr Vopalecký

Včela medonosná

Článek

Po dlouhé zimě nastalo tolik očekávané jaro. Teplé paprsky slunce probudily po zimním spánku i včely, bez kterých by se příroda neobešla. Po tisíciletí člověk využíval včelí produkty, především med a vosk, ale i mateří kašičku, pyl, propolis a dokonce i včelí jed.

Cílem organizace Českého svazu včelařů v České Lípě je přiblížit široké veřejnosti formou přednášek, jak včelí produkty, tak i jejich praktické využití v léčitelství. A právě přednášky O včelích produktech a O využití včelích produktů v léčitelství jsou pro návštěvníky připraveny v neděli 10. dubna v českolipském Hotelu Lípa od 10 do 15 hodin. Vstupné na obě přednášky je dobrovolné.

O odbornost přednášky se postará MUDr. Jana Hajdušková, která je nejen uznávanou lékařkou, ale především také včelařkou. Své poznatky a zkušenosti získala od svého otce a nadále je využívá v lékařské praxi.

Reklama

Výběr článků

Načítám