Hlavní obsah

Bobcross - nový olympijský sport? Extrémní závod se představí v Beskydech

Novinky, Zdenka Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unikátní závod, který spojuje prvky adrenalinového sportu a nespoutané zábavy, to je Bobcross. Extrémní závod ve sjezdu na dětských plastových bobech se může směle řadit mezi olympijské disciplíny. Letos podruhé se pojede v Beskydech, v sobotu 15. března ve Skiareálu Karolinka.

Foto: Ryszard Perzynski (www.visual-studio.cz)

Adrenalin pumpuje v žilách, trať není pro sraby :)

Článek

Pořadatelé Bobcrossu si i letos dali záležet a připravili pro jezdce trať s klopenými zatáčkami, vlnami a skoky a pro diváky celodenní show plnou povzbuzování a neopakovatelné atmosféry, tradičně zakončenou večerní Bobpárty pod svahem.

Po vzoru ostatních crossových závodů se jedou vyřazovací jízdy smíšených čtveřic, ze kterých postupují vždy dva nejrychlejší. V superfinále se tak ve večerních hodinách při umělém osvětlení utkají jen ti nejlepší z nejlepších.

Závodu se může zúčastnit každý, komu bylo 18 let a má vlastní plastové boby. Nutná je ovšem předchozí registrace na oficiálním webu Bobcrossu www.bobcross.cz a z bezpečnostních důvodů nebude na dráhu vpuštěn nikdo bez přilby.

„Doporučujeme všem zvolit dobré oblečení - zimní boty, rukavice a chrániče zadních partií. Diváci také jistě ocení, když na trati uvidí závodníky v parukách, dresech, převlecích nebo retro kostýmech. A závodníci naopak ocení, když si diváci při povzbuzování pomohou jakýmkoliv akustickým nástrojem,” uvedl Radek Kolmačka z pořádající agentury Reklamaroznov.cz. Nezbytná je také dobrá nálada, smysl pro humor a gentlemanský přístup – závod se pojede v mixu muži/ženy.

Novinkou v letošním ročníku je nová profesionální startovací rampa z dílny organizace S.W.A.H., která celý závod pozvedá na profesionální úroveň. „Na startovní bráně jsme si dali záležet. Závod je sice hlavně o zábavě, ale proč nedat závodníkům pocit, že startují třeba na olympiádě,“ říká Aleš Závorka, vedoucí týmu S.W.A.H.

Kromě trati, na které spolupracují odborníci se zkušenostmi z crossových závodů, jsou pro účastníky nachystané medaile, hodnotné ceny i pamětní trička. Oceněných bude osm prvních jednotlivců, nejlépe umístěná žena i nejlepší tým.

Jediným problémem, který by mohl letošní ročník zkazit je, zdá se, letošní mírná zima. „Toho se ale nebojíme. Hlavně díky výbornému přístupu provozovatelů a personálu střediska, ve kterém se zasněžuje. Sníh je, byl a bude,” pevně věří hlavní organizátor Radek Kolmačka. „A i kdyby, při správném sklonu svahu jedou boby i na trávě,” dodal s úsměvem.

Nejlepší obrázek o Bobcrossu si každý udělá sám zhlédnutím videa z loňského ročníku.

Reklama

Výběr článků

Načítám