Hlavní obsah

Blíží se souboj prvních dvou celků prvoligové basketbalové tabulky

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 14. ledna odehraje Basketbal Olomouc utkání s Královskými sokoly. Půjde tak o souboj prvních dvou mužstev v tabulce 1. ligy v basketbale mužů - skupina Východ. Domácí mají výbornou formu. Na vlastní palubovce prohráli v sezoně jen jednou. Famózní formu přiváží i soupeř z Hradce Králové.

Foto: Monika Czabeová

Basketbal Olomouc

Článek

Půjde o zajímavý souboj týmů, kterým to v poslední době skvěle střílí. Hráči Basketbalu Olomouc nasázeli zkraje prosince 104 bodů Opavě. Hned na úvod roku 2018 pak doposud druhému celku tabulky - Zlínu 107 bodů. Tým je také posílen Adamem Urbánkem. Ten se na úvod zapsal hned 24 body. 

Basketbal Olomouc je ve vyrovnané tabulce základní části - skupiny východ na druhém místě. V posledních utkáních se dařila na domácí palubovce střelba z dálky. Proti Opavě patnáct úspěšných trojek (ze 36 pokusů), tj. 42procentní úspěšnost. Se Zlínem stejný počet zásahů (ze 32 pokusů), tj. 47 procent. 

V neděli čeká olomoucké basketbalisty jednoznačný lídr tabulky, který poznal hořkost porážky jen jednou, to v 9. kole na palubovce Opavy. V posledních třech kolech nasázeli Královští sokoli soupeřům vždy přes 100 bodů, naposledy Ostravě hned 124 a slavili výhru 124:74. 

Diváci se tak mohou těšit na atraktivní utkání. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám