Hlavní obsah

Birell jízda v Ostravě byla opět úspěšná, branou v Hrabové projelo 2032 lidí

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 4. srpna byla v Ostravě-Hrabové u lávky přes téměř vyschlou Ostravici, připravena Birell brána. Každým projetím branou přinesl cyklista či jezdec na kolečkových bruslích 5 korun pro handicapované občany. Od 11 do 19 hodin projelo branou 2032 lidí, kteří v tento den tak "vyjeli" 10 160 Kč.

Foto: Josef Zajíc

Birell jízda Birell branou. Ostrava - Hrabová 4.8.2015

Článek

Pro Birrel jízdu postavili  v úterý 4. srpna organizátoři Martina Kučerová a Martin Vítek v Ostravě-Hrabové Birell bránu, aby od 11  do 19 hodin každý  projíždějící cyklista či sportovec na kolečkových bruslích přinesl šesti handicapovaným lidem po 5 korunách.

Birell brány se objeví na 52 místech a budou putovat po České republice až do konce srpna. Ostravskou branou projížděli neustále cyklisté v obou směrech a to jak k řece Ostravici, tak směrem od ní do Hrabové.

V 16 hodin Birell branou projela kompletní ostravská ekipa jezdců, kteří se od 28. července do 1. srpna zúčastnili charitativní akce Opel Handy Cyklo Maratonu. Branou projel primátor města Ostravy Tomáš Macura, náměstkyně primátora Kateřina Šebestová, tisková mluvčí MMO Andrea Vojkovská, zastupitel Martin Štěpánek a Petr Šebesta. V pozdějších hodinach se u brány objevili jezdci na tandemu Tomáš Kráčalík a Tomáš Grygier. Trasu 2222 km absolvovali za 90 hodin a 35 minut. 

Stejně jako další sportovci i oni v průběhu dne pomohli vyjet v Birell jízdě celkem 10 160 korun za úterní Ostravský den. Branou za tu dobu projelo 2032 účastníků.

„Šest handicapovaných touží po novém handbiku nebo kole. Jejich snem je usednout zpět do sedla a užít si radost z pohybu. Vyježděné peníze za celé období ze všech Birell bran bude rozděleno pro šest vybraných, kterým Birell jízda pomůže,” informovala Ing. Kateřina Havlová z Crest Communications Ostrava, s. r. o. 

„Na svůj sen čeká Pavel Brož z Nového Města na Moravě, Kateřina Janíková Zdětín (Mladá Boleslav), Iveta Boleslavová z Loun, Jakub Hass z Kolovče, Milena Kytková z Kladna a Pavel Žufánek z Popovic u Uherského Hradiště,” doplnila Kateřina Havlová.

V ostravské aglomeraci mohou další zájemci z řad cyklistů a jezdců na kolečkových bruslích dále pomoci svou  účastí a průjezdem Birell branou i ve středu 5. srpna - brána bude postavena v Řepišti na cyklostezce od 11 do 19 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám