Hlavní obsah

Bílovecké mažoretky bodovaly na mistrovství světa

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na mistrovství světa mažoretek, které se konalo ve dnech 22. až 25. září v chorvatské Poreči, si juniorky Cats z Bílovce pod vedením trenérky Veroniky Gilgové vybojovaly třetí místo a titul druhé vicemistryně světa v kategorii classic baton junior. Mistrovství se účastnilo 14 států.

Foto: archiv spolku TK Mažoretky Bílovec
Článek

„Mistrovství světa v mažoretkovém sportu se pořádá jednou za dva roky a jsme moc  rády, že jsme mohly být nejen u toho, ale získat i medaili,” říká předsedkyně spolku TK Mažoretky Bílovec Drahomíra Gilgová. Mažoretky z Bílovce soutěžily ve věkové kategorii kadet a junior. Úspěšné byly také kadetky Kittens ve věku od 7 do 11 let, které získaly sedmé místo.

„Doposud jsme považovaly za náš největší úspěch finále mistrovství republiky. Letošek je mnohem úspěšnější. Po sérii mistrovských titulů v základním regionálním kole a titulech mistryň Moravy a Slezska pro oba soubory získaly naše juniorky titul druhé vicemistryně republiky, a tím si zajistily přímý postup na mistrovství světa. Kadetky postoupily na mistrovství Evropy na Slovensku, kde jako páté získaly rovněž postup na mistrovství světa do Chorvatska,” pokračuje Gilgová.

„Na naše mažoretky jsme samozřejmě velmi pyšni. V našem městě máme mnoho vítězů republiky i kraje v různých oborech, každý úspěch je krásný. Ale zúčastnit se poprvé mistrovství světa a hned  zabodovat jako druhé vicemistryně, to se nestává každý den,” říká starosta Bílovce Pavel Mrva. Získání medaile je podle jeho slov skvělým zhodnocením práce všech dívek, trenérek i rodičů a zároveň úžasnou prezentací města.

Mažoretky příliš dlouhý odpočinek nečeká. „V říjnu začínají pravidelné tréninky s přípravou na novou soutěžní sezónu. Za dva roky se totiž koná mistrovství světa v Jižní Africe, kterého bychom se chtěly zúčastnit. A to je pořádný motor do další práce,” řekla Gilgová.

Související témata:

Výběr článků

Načítám