Hlavní obsah

Bílovec patří k nejvhodnějším kandidátům na výstavbu velkolepého rodinného zábavního parku

Novinky, Lenka Hatlapatková

Podnikatelská zóna za areálem hřiště v Ostravské ulici v Bílovci byla pražským investorem vybrána jako jedno z nejvhodnějších míst na severní Moravě pro vybudování rozsáhlého zábavního parku pro rodiny s dětmi. Zastupitelé města odsouhlasili, že záměr vybudování indoor parku podpoří.

Foto: Jiří Velký

V budoucnu by mohly pozornost k Bílovci přitahovat nejen jeho historické památky…

Článek

„Jedná se o první model uzavřeného rodinného parku v České republice, který by měl být v nejbližším roce postaven na třech místech, a to ve Středočeském, Jihomoravském a Moravskoslezském kraji. Tyto parky již úspěšně fungují v Belgii a Nizozemsku,“ uvedla místostarostka Bílovce Sylva Kováčiková s tím, že park by mohl být postaven na tříhektarovém pozemku, který je v územním plánu města již devátým rokem zařazen jako plocha vhodná k podnikání. Tato zóna však je bez příjezdové komunikace a infrastruktury, takže nebyla pro investory příliš atraktivní. Až nyní...

„Vnímám to jako obrovskou příležitost pro Bílovec. Z obce provinčního významu bychom se stali městem známým nejen v celé republice, ale možná i v Evropě,“ řekl starosta Bílovce Pavel Mrva a dodal, že vznik zábavního parku by měl pro město i obrovský ekonomický přínos, zejména v souvislosti s rozvojem služeb v oblasti gastronomie, hotelnictví, dopravy, maloobchodu atd.

„Zároveň máme obrovskou příležitost postavit v Bílovci krytý bazén, o jehož využití se kvůli vysoké finanční náročnosti ve městě diskutuje už dlouhé roky. Návštěvníci zábavního parku by – kromě bonusu v podobě zámku, muzea, věže kostela a dalších historických památek Bílovce – určitě přivítali právě relaxaci v bazénu,“ vysvětlil a doplnil, že vznik rodinného parku s sebou nese i další nezanedbatelný a velice pozitivní fakt. „Ve městě by vznikla zhruba stovka nových pracovních míst,“ akcentuje starosta.

„Projekt rodinného parku díky své jedinečnosti nekonkuruje dalším sportovním a turistickým lákadlům v regionu, naopak je synergicky doplňuje. Pro realizaci záměru bude důležitý obsah smlouvy mezi investorem a městem Bílovcem. O smlouvě řešící výstavbu parku a podmínky budoucího vztahu jednotlivých subjektů by mělo zastupitelstvo rozhodovat v září,“ uzavřela místostarostka Sylva Kováčiková.

Reklama

Výběr článků

Načítám