Hlavní obsah

Bílovec čeká druhý pokus o schválení výstavby rodinného zábavního parku

Novinky, Lenka Gulašiová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jednání Zastupitelstva města Bílovce bude v únoru znovu otevřena otázka podpisu smlouvy s investorem zajímajícím se o výstavbu rodinného zábavního parku v průmyslové zóně města. Tento krok na říjnovém jednání zastupitelstva neprošel o jeden hlas. S tím ovšem řada občanů nesouhlasí.

Foto: Jiří Velký

Dalším důvodem, proč navštívit toto půvabné místo, by mohl být zábavní park umístěný v současné průmyslové zóně Bílovce.

Článek

„Usnesení zastupitelstva z loňského června, které s realizací zábavního parku souhlasí, je stále platné a měli bychom ho respektovat," říká starosta Bílovce Pavel Mrva s tím, že rada města i nadále pokračuje v této vizi.

„Argumentů na stavbu parku je mnoho. Zatraktivnění Bílovce a s tím související rozvoj cestovního ruchu i podnikání, nové pracovní příležitosti. Samozřejmě se ozývají i negativní hlasy, které se například obávají hluku, ale ty spíše vyplývají ze strachu ze změn," pokračuje a dodává, že druhý pokus týkající se schválení smlouvy na stavbu parku byl iniciován z popudu občanů, kteří považují tuto stavbu za přínosnou.

„Vytipované pozemky se nacházejí na okraji Bílovce v lokalitě, kterou město vyčlenilo už více než před deseti lety pro rozvoj podnikatelské činnosti. Zábavní průmysl se mi jeví jako nejvhodnější forma podnikání s minimálním dopadem na životní prostředí a život občanů. Navíc nabízí řadu synergických efektů vedoucích k rozvoji města. Zejména v oblasti služeb, které v Bílovci chybí – pohostinství, hoteliérství, výroba regionálních produktů a podobně. Současně by mohlo dojít k naplnění dlouholetého cíle, kterým je vybudování bazénu či plovárny, jejichž ekonomika je přímo závislá na dostatečném množství klientů. I to by zamýšlený rodinný indoorpark pomohl zajistit," doplnil Pavel Mrva.

K lidem, kteří považují vznik zábavního parku v Bílovci za skvělou možnost dalšího rozvoje města a podnikání v něm, patří Libor Klapetek, majitel firmy Hoby nářadí v Bílovci, který je iniciátorem znovuotevření otázky zábavního parku na bíloveckém zastupitelstvu.

„Myslím, že zábavní park pro rodiny s dětmi je pro Bílovec neopakovatelnou příležitostí, jak ve městě přivítat turisty, novou nákupní sílu, jak dění v Bílovci oživit a posunout město dále tak, aby bylo přitažlivé i pro děti a mladé lidi. Mohli bychom se stát městem zajímavým pro návštěvníky, kteří sem chtějí přijet za zábavou. Navíc by šlo především o rodiny s dětmi, které neznamenají jakékoliv ohrožení bezpečnosti. A bílovečtí podnikatelé by jim mohli poskytnout to správné zázemí," říká muž, který se k tématu rodinného parku dostal díky svému zájmu o koupi pozemku v bílovecké průmyslové zóně.

„Mám v plánu postavit tu halu i s kamenným obchodem. Logicky jsem se tedy zajímal o to, s kým bude můj objekt sousedit. Jako pro majitele firmy obchodující s nářadím by pro mne byla zajímavá i fabrika s těžkým průmyslem, o jejíž stavbě se také hovoří. Ale pak jsem se na celou otázku podíval jako otec dvou dětí a jednoznačně vyhrál zábavní park. Ze zkušenosti vím, že když někam s dětmi vyjedu, chci tam i chvíli pobýt, občerstvit se, pořídit dětem dárek, blízkým suvenýr a samozřejmě chci poznat i okolí. A Bílovec má co nabídnout, " vysvětluje své stanovisko.

V České republice mají být postaveny jen tři tyto parky pro rodiny s dětmi od 2 do 15 let. Jejich roční návštěvnost je odhadována na 300 až 350 tisíc návštěvníků ročně.

Reklama

Výběr článků

Načítám