Hlavní obsah

Bílinští strážníci si o víkendu připsali několik úspěšných zásahů

Novinky, František Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože uplynulý víkend patřil zejména díky nepříznivým povětrnostním podmínkám k těm klidnějším, strážníci městské policie v Bílině si i přesto připsali několik úspěšných zásahů a zajímavých případů.

Foto: Městská policie Bílina

Parovod

Článek

Hned v pátek dopoledne hlídka MP zadržela a policistům předala hledanou osobu. Zanedlouho poté se na strážníky obrátil muž, který na jednom z bílinských parkovišť prodával ze svého vozidla brambory. V okamžiku, kdy se věnoval zákazníkům, mu zatím neznámý pachatel z kabiny vozu odcizil náprsní tašku s osobními doklady, doklady od vozidla a finanční hotovostí. Vzhledem k tomu, že se muž na strážníky obrátil až den poté, kdy mu byly věci odcizeny, mohla jej hlídka městské policie pouze s lítostí poučit, aby věc ohlásil na Policii ČR.  

V sobotu dopoledne vyjížděli strážníci na základě oznámení všímavého občana do prostoru Teplického předměstí, kde oznamovatel spatřil dva mladíky strhávat oplechování parovodu. Hlídka na místě zadržela dva muže. Ti se samozřejmě nehlásili k tomu, že by plechy z parovodu strhávali. Uvedli, že plechy našli ležet v trávě vedle parovodu a že si je pouze připravovali, aby je mohli následně prodat do výkupu. K jejich smůle však plechy nyní skončí ve skladu MP.

Jejich počínání bude řešit správní orgán, a pokud se prokáže, že „nález“ je hodnoty vyšší, může být přestupek zatajení nálezu překvalifikován na trestný čin. Navíc byl jeden z dvojice výtečníků v celostátním pátrání, proto si jej na místě k dalšímu opatření převzala Policie ČR. Plechy byly vráceny poškozené firmě.     

Později v odpoledních hodinách se na hlídku MP obrátil kolemjdoucí občan s poněkud neobvyklou žádostí. Požádal strážníky, zda by mu mohli provést orientační dechovou zkoušku na alkohol. Žadatel si, podle svého vyjádření, nebyl zcela jist, zda nemá zbytkový alkohol a nutně potřeboval řídit vozidlo. Strážníci muži samozřejmě vyhověli. K radosti žadatele dopadla zkouška s výsledkem nula promile.     

Jen několik minut po této poněkud úsměvné epizodě se však musela hlídka věnovat o poznání vážnějším věcem. Na strážníky na ulici se obrátily děti, které při hře u výkopu nalezly několik starých zásobníků s náboji do střelné zbraně. Jednalo se o starou zkorodovanou munici pocházející z první světové války. Strážníci zajistili místo nálezu a přivolali policejního pyrotechnika. Pyrotechnik při prohlídce místa nálezu zajistil téměř třicítku nábojů, které odvezl k likvidaci.     

Nedlouho poté si strážníci na opačném konci Bíliny všimli podezřelého muže, který se po spatření hlídky snažil urychleně odejít od jednoho z opuštěných objektů. Při bližší prohlídce místa bylo zjištěno, že muž si zde ukryl vícedílný hliníkový žebřík, který předtím odcizil z nedaleko odstaveného kamionu. Krádež bude řešena pouze přestupkovou komisí, neboť bylo zjištěno, že muž byl amnestován. Hlídka zjistila řidiče, který si žebřík později převzal na služebně MP.    

V pondělí před jednou hodinou ranní bylo na služebnu MP oznámeno rušení nočního klidu v blízkosti centra města. Strážníci na místě zjistili muže, který lámal prkna, přičemž o sobě tvrdil, že je slavný herec Jean-Claude Van Damme. Rovněž vyhrožoval, že je odhodlán vzít si život. Jelikož komunikoval zcela zmateně a nesmyslně, byla na místo přivolána lékařská pomoc. Za asistence strážníků byl muž sanitou převezen do příslušného lékařského zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám