Hlavní obsah

Bílinskou májku strážníci uhlídali

Novinky, František Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože se skupinka mladíků na bílinském náměstí pokusila podříznout májku, májka stále stojí. Mladíci svůj čin asi předem příliš nepromýšleli. Díky rychlému zásahu strážníků nedošlo k větším škodám na majetku či zranění osob.

Foto: Městská policie Bílina

Pokus o pokácení májky

Článek

Přestože je bílinské Mírové náměstí pod nepřetržitým dohledem kamerového systému Městské policie, pokusila se skupinka mladíků v noci na 1. května pokácet májku, která se v Bílině každoročně staví.

Celou dobu však byli v hledáčku operátora městského kamerového systému. Mladíkům se podařilo májku pouze naříznout. V okamžiku, kdy spatřili přijíždět vozidlo městské policie, se zachovali opravdu hrdinsky. Vzali nohy na ramena a zbaběle se rozprchli.

Mladíci si tradici kácení spletli s vandalismem. Pokusit se pokácet májku uprostřed náměstí, které je plné zaparkovaných aut, není pokus o tradici, nýbrž nebezpečný a zoufalý čin několika jedinců, o jejichž soudnosti lze silně pochybovat.

Jak uvedl ředitel bílinských strážníků Pavel Ryjáček, pokud budou pachatelé dopadeni, hrozí jim pokuta za přestupek až do výše patnáct tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám