Hlavní obsah

Bezplatné vyšetření znamének nabízeli lékaři také v Ostravě

Novinky, Ondřej Kolda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prevence je velice důležitá. Už antický lékař Hipokratés kladl důraz na předcházení nemocem. Městská nemocnice Ostrava se k této myšlence připojila prostřednictví Evropského dne melanomu. V pondělí 12. května nabízel personál dermatovenerologie bezplatné vyšetření znamének.

Foto: Městská nemocnice Ostrava

Vyšetření pacienta.

Článek

O nabízenou službu byl velký zájem. Odborníci vyšetřili více než sedmdesát zájemců. Výsledky dopadly dobře. „Žádný maligní melanom, ani jiné zhoubné novotvary jsme dnes nezachytili,“ uvedla MUDr. Pavlína Fuksová, primářka dermatovenerologie.

„Mám na těle velké množství znamének, jsem rád, že mi Městská nemocnice Ostrava nabídla tuto příležitost. V těchto preventivních vyšetřeních je důležité nebýt zbabělec a jít,“ uvedl jeden zájemce o vyšetření.

Zodpovědných lidí je ale málo. Proto připravuje vedení nemocnice další preventivní akce. „Chystáme se vyrážet za pacienty, například na koupaliště či na jiná veřejná místa. Na prevenci klademe velký důraz, a to nejen u kožních nádorů, ale také například u očních nemocí nebo při potížích s vysokým tlakem a cukrem v krvi. To vše jsou vyšetření, která můžeme provádět i mimo areál nemocnice,“ uvedl ředitel Městské nemocnice Ostrava MUDr. Tomáš Nykel.

Mezi širokou veřejností jsou i zodpovědní jedinci, kteří dbají o zdraví své i svých blízkých. „Chodím pravidelně, každý rok, hlídám sebe a své zdraví a dokonce jsem na prevenci tohoto typu naučila i manžela a dceru,“ svěřila se jedna z vyšetřovaných.

Reklama

Výběr článků

Načítám